Site icon Editia de Dimineata

Neil Young vrea ca Spotify să-i scoată melodiile de pe platformă. Iată de ce

Cântărețul Neil Young a cerut ca muzica lui să fie eliminată de pe Spotify, din cauza temerilor că cel mai popular podcaster al platformei, Joe Rogan, răspândește dezinformare despre vaccinul anti-Covid.

„Îl pot avea pe Rogan sau pe Young. Nu pe ambii”, a scris rocker-ul.

La începutul acestei luni, 270 de oameni de știință și profesioniști din domeniul medical au emis o scrisoare deschisă către Spotify, îndemnând gigantul de streaming să stabilească o politică clară privind vaccinurile anti-Covid, după ce un episod din podcast-ul „Joe Rogan Experience” a promovat teorii ale conspirației despre pandemie.

În ediția podcast-ului din 31 decembrie, a fost invitat Robert Malone, un medic care s-a autointitulat „inventatorul” vaccinurilor ARNm. Malone a fost interzis pe Twitter pentru că a vehiculat dezinformări antivaccin. YouTube a șters o înregistrare a podcast-ului lui Rogan, la scurt timp după ce a fost încărcat pe site de către o terță parte.

De la începutul pandemiei, Spotify a eliminat 20.000 de episoade de podcast care conțin dezinformări despre Covid. Compania a șters peste 40 de episoade din podcast-ul lui Rogan, care are aproximativ 11 milioane de ascultători.

Foto: „Neil Young Q&A” de Ross, Flickr, CC BY 2.0

Exit mobile version