1 iunie 2023, 8:59

NEIN-HAMMER. Cancelarul austriac Karl Nehammer își duce partidul la un minim istoric

Conform primelor sondaje în urma alegerilor din Austria Inferioară partidul cancelarului Karl Nehammer a ajuns la un minim istoric.

Partidul Popular Austriac (ÖVP) a suferit o pierdere masivă de voturi în alegerile de stat din Austria Inferioară. Potrivit primei proiecții Sora pentru ORF, Partidul Popular ajunge la doar 39,7% – în scădere de la 49,63% în 2018, scrie Der Standard.

Conform proiecției, FPÖ ajunge la 25,4% și depășește SPÖ, care pierde conform proiecției și ajunge la 20,7%. Verzii au obținut 7,3 la sută, iar Neos 6,2 la sută.

Odată cu aceste pierderi, ÖVP nu numai că pierde în mod clar majoritatea mandatelor pe care le-a deținut până acum în parlamentul landului, dar își pierde și majoritatea în guvernul landului: acum are doar patru din cele nouă mandate în guvernul landului. Până acum, ÖVP a avut șase.

Cele 39,7% reprezintă, de asemenea, minimul istoric, care a fost anterior de 44,23%.

Cancelarul Karl Nehammer a folosit în mod intens problema imigrației ca temă electorală pentru aceste alegeri, fiind cel care s-a opus intrării României în Schengen.

Cifrele arată că lui Karl Nehammer nu i-a adus niciun beneficiu că s-a opus aderării României la Schengen. A pierdut față de momentul veto-ului, în decembrie 2022 avea 42%.

Foto Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol