24 martie 2023, 21:29

Nemții ăștia exagerează. Nu le ajung autostrăzile sau căile ferate existente.  Deutsche Bahn bagă 13 miliarde de euro în infrastructura feroviară doar în acest an

Așa e când ai, simți nevoia de mai mult. Nu, nu e un citat din Gică Hagi, pur și simplu e situația infrastructurii de transport din Germania care e foarte bună, dar va fi și mai bună.

Conform Railfreight, doar în acest an Deutsche Bahn va investi 13,6 miliarde euro în infrastructură feroviară. Cu 900 milioane euro mai mult decât în 2021.

În cifre, se dorește modernizarea a 1.800km de cale ferată, 140 de poduri și 800 de stații. Se va da în folosință și o mică porțiune de 250 km/h, vor continua lucrările la tuneluri care să facă mai rapid traficul în zona urbană și vor fi modernizate și liniile din zonele de frontieră.

Nemții recunosc că este un adevărat tur de forță care va duce după spusele lor la angajarea a 4.800 de ingineri și tehnicieni specialiști în domeniu.

Spre comparație (era nevoie, o să vedeți) România a investit în total 5,5 miliarde euro în modernizarea infrastructurii feroviare în ultimii 20 de ani.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE