17 ianuarie 2022, 8:32

Nest-Hub, povestea investițiilor cu cap și a crescătorului de…păsări!

Entuziasmul și creativitatea unor tineri antreprenori băcăuani au dus la crearea Nest Hub Coworking and Community. Gabriel Postolache este motorul acestui hub, iar prietenii săi au contribuit cu prisosință la transformarea unei nevoi – aceea ca antreprenorii băcăuani să se întâlnească și să discute, să construiască împreună – într-un proiect inovativ.

Astfel tinerii antreprenori s-au asociat cu un om de afaceri mai cu experiență și a rezultat Nest Hub. Tinerii sunt încantați. Vecinii din cartier confundă însă Hub-ul cu Pub-ul.

Un grup de 40 de voluntari ai Asociației ”Surf The Earth Project Step” au înțeles ideea HUB-ului și au realizat designul spațiului și au lucrat la amenajare. Pe holul Nest Hub se află pozele lor dar și imagini cu diverse momente de la amenajare.

Ideea, de fapt, nu e nouă. Se vorbește de mult în zona Camerelor de comerț de Club al oamenilor de afaceri. În Bacauă însă nu s-a reușit însă mare lucru până la ei, tinerii întreprinzători de care vă povestim. Prin urmare, ne întrebăm, care e secretul acestor tineri?

”În primul rând cei care vin alături de noi nu plătesc nici o cotizație. Noi suntem provideri de networking și orice tânăr care a venit la noi pentru coworking nu a stat mai mult de două luni. Scopul nostru e sa ii ajutăm să plece. Suntem Nest Hub pentru ca ajutăm ”păsările” să crească și să zboare din cuib. Din februarie și până acum, am avut cam 10 antreprenori tineri care au trecut pe aici și și-au luat zborul” – explică Gabriel Postolache.

Unii dintre cei care vin la Nest Hub intră în programe de antreprenoriat și aplică pentru diverse finanțări  ca StartUp. Se pare ca deocamdată numai tinerii înțeleg sensul acestui proiect și îl utilizează. Nest Hub nu a avut până acum promovare masivă, dar deja se extinde, dovadă că nevoia e foarte mare în Bacău de birouri de firmă la un preț decent.

Nest Hub e un spațiu de coabitare, de creștere și de inovare, dovadă că în foarte puțin timp se va deschide acolo un ”maker space de robotică” . Există la Nest Hub și spații de conferințe, de lectură, de sedințe.

Ceea ce se întâmplă la Bacău dovedește încă odată potențialul de inovare din businesul românesc, ceea ce e o veste bună, mai ales că în perspectivă finanțările europene se vor orienta spre susținerea industiilor creative și inovării.

”Suntem cu un pas înainte de vremuri. Încercăm asta. Suntem deschiși să sprijinim orice antreprenor care vrea să dezvolte ceva similar în Bacău, pentru că ideea noastră e că mai bine trăim împreună, decât să murim împreună” – precizează dl Postolache.

Tot ceea ce s-a făcut la Bacău dovedește cu prisosință rolul entuziasmului în antreprenoriat și faptul că noua generație are resurse nebanuite, pe care într-un cadru favorabil le poate trasforma în businessuri de succes. De altfel, și antreprenorii visează ca spațiul inițial va rămâne Nest Hub 1 și vor mai apărea și alte huburi  identice și curând chiar un incubator de afaceri, această idee fiind obiectul cei cereri de finanțare la care se așteaptă răspuns.

”Ne dorim ca tinerii să iabă încredere și să pornească afaceri, să revină din afară și să investească aici. E o piață vastă, liberă și sunt încă segmente neacoperite” – încheie cu convingere Gabriel Postolache, deveni fără dicuție, un sprijin al mișcării de business în Bacau.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.