15 iulie 2024, 23:10

Netflix anunță ”primul” serial original românesc: ”Subteran” cu Florin Piersic Jr. și Ana Ularu

Prezentat drept un serial polițist, „Subteran” va spune povestea unei mame care lucrează în IT şi ajunge să lupte sub acoperire împotriva interlopilor bucureşteni care i-au schimbat viaţa. Netflix anunță că produce un serial original românesc, cu Ana Ularu și Florin Piersic jr.

Potrivit unui comunicat trimis de platforma de streaming, regia va fi semnată de trei români: Anca Miruna Lăzărescu, Daniel Sandu și Octav Gheorghe.

Serialul „Subteran” (Six Feet Undercover) este creat de Steve Bailie, cu Octav Gheorghe și Peter Kerek în calitate de co-scenariști și va fi produs de Tudor Reu (Mobra Films) și Johnathan Young (creative).

„Cami este o femeie care își folosește inteligența pentru a avea succes într-o lume a bărbaților. Când viața ei este dată peste cap de un grup interlop, ea ajunge să joace rolul de iubită și hacker pentru un detectiv sub acoperire care se află într-o situație fără scăpare. Însă Roman este singura șansă pe care o are Cami de a se răzbuna și de a-și salva fiul” – este descrierea oficială a Netflix.

„Ne bucurăm să începem producția noii serii românești Subteran și suntem mândri să ne alăturăm echipei extraordinare care se află în spatele acestui proiect.

Industria de film românească este cunoscută pentru tradiția creativă și artiștii remarcabili și suntem, de asemenea, extrem de încântați de acest scenariu care prezintă un personaj feminin puternic”, a transmis Anna Nagler, director pentru Seriale Locale Netflix în Europa Centrală și de Est.

Deși multe seriale și filme românești sunt disponibile pe Netflix, acestea au fost licențiate de companie, „Subteran” urmând să fie primul serial românesc comandat de gigantul american al streamingului.

În 2022, platforma de streaming a lansat „Wednesday”, primul serial Netflix filmat în România, însă cu o distribuție și echipă de filmare în mare parte străină.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol