1 martie 2024, 17:21

Netflix. Deja controversatul documentar “Cleopatra” are premiera pe 10 mai

Serialul documentar produs de Netflix, care a stârnit controverse în Egipt, are premiera pe 10 mai.

Noul documentar din seria „Regine Africane” prezintă viața Cleopatrei a VII-a, regina Egiptului antic, care a fascinat istoricii și nu numai, care este interpretată în serial de tânăra actriță de culoare Adele James.

Adele James a reclamat că a primit comentarii răutăcioase care includeau insulte rasiste.

Și asta nu a fost tot. Un avocat a depus o plângere care acuză că doscumentarul Netflix „African Queens: Queen Cleopatra” încălcă legile care reglementează audiovizualul mass-media și că urmărește să „șteargă identitatea egipteană”.

În scenă a intrat la un moment dat un arheolog de top care a insistat că Cleopatra avea „pielea deschisă, nu era neagră”.

Producătorul executiv al documentarului este nimeni alta decât Jada Pinkett Smith, soția actorului Will Smith. Ea a luat poziție și a susținut că  „moștenirea ei este foarte dezbătută”. Mai mult, actrița care o interpretează pe Cleopatra le-a spus criticilor: „Dacă nu vă place distribuția, nu vă uitați la serial”, ceea ce a agitat și mai mult spiritele.

După lansarea trailerului, mulți egipteni au condamnat întruchiparea Cleopatrei.

Fostul ministru egiptean al Antichităților, Zahi Hawass, a declarat că documentarul falsifică istoria, menționând că „Cleopatra era de orgine greacă, ceea ce înseamnă că avea pielea deschisă, nu neagră”, potrivit Greek City Times.

„Netflix încearcă să provoace confuzie prin răspândirea unor întâmplări false și înșelătoare, potrivit cărora originea civilizației egiptene este neagră”, a adăugat el și a cerut egiptenilor să ia atitudine împotriva gigantului de streaming, a mai spus Hawass.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol