20 mai 2022, 7:00

NETFLIX The Queen’s Gambit , cea mai urmărită miniserie

Cea mai urmărită miniserie de pe serviciul de streaming Netflix este The Queen’s Gambit, potrivit unui comunicat al companiei.

Netflix susține că în 28 de zile de la lansare, miniseria a strâns accesări de pe 62 de milioane de conturi, scrie Variety.

La succesul filmului a contribuit din plin și promovarea făcută de Netflix, dar și imaginea bună avută de The Queen’s Gambit pe rețelele de socializare.

Conform datelor interne, The Queen’s Gambit  se află în Top 10 în 92 de țări. Din cele 190 în care Netflix este prezent. Mai mult, miniseria se află pe primul loc în 62 de țări printre care enumerăm UK, Argentina, Israel şi Africa de Sud.

NETFLIX The Queen’s Gambit. Miniserie vs serial. Diferențe

Miniseria de 7 episoade The Queen’s Gambit a fost lansată pe 23 octombrie, la nivel global. Din distribuţie  fac parte Anya Taylor-Joy, Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram, Harry Melling şi Bill Camp.

Până acum, primul sezon „The Witcher” este, totuși, cel mai urmărit serial original Netflix. În primele 28 de zile de la lansare a fost vizionat de pe 76 de milioane de conturi. Sezonul patru din „La Casa de papel” îi urmează, cu 65 de milioane. Serialul documentar Tiger King are și el 64 de milioane de accesări.

Dacă v-am bulversat până acum, trebuie să facem o pauză și să spunem că The Queen’s Gambit este o miniserie și că are un script limitat. Drept urmare, se presupune că nici o altă continuare nu este posibilă. Pe de altă parte, The Witcher este un serial și poate avea mai multe episoade.

Topul celor mai urmărite seriale e completat de „You”, „Too Hot to Handle”, „Ratched”, „The Umbrella Academy”, „Have I Ever”, Space Force”, „Lucifer”, „Floor is Lava”, „Raising Dion”, „Love is Blind”, „Ozark” şi „The Crown”.

Aici există o altă paranteză care trebuie făcută. De la mijlocul lui 2019 Netflix a schimbat metodologia de calcul a audiențelor. Toate cifrele de mai sus sunt date pe seama unei audiențe minime de 2 minute.

Există, însă și un top mai “solid” să spunem. Mai relevant. Cel al serialelor care au fost vizionate în proporție de cel puțin 70%.

Aici, clasamentul e condus de „Stranger Things”, „Umbrella Academy”, „La Casa de papel”, „You” şi „Sex Education”. Urmează „Our Planet”, „Unbelievable”, „Dead to Me”, „When They See Us”, „Elite”, „Bodyguard”, „The Protector” şi „Baby”.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol