5 decembrie 2023, 17:42

Nevaccinații din Germania sunt trimiși în cvasi-izolare

Dacă în România există nemulțumiri în privința restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, atunci în alte țări din Europa de Vest, de exemplu, ce ar fi de spus? De exemplu, în Germania au fost anunțate noi restricții, din cauza valului patru al pandemiei, foarte agresiv, care reprezintă o adevărată provocare pentru sistemul medical.

Așa că Germania a decis să înăsprească restricţiile pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, impunându-le o cvasi-izolare, fără acces la magazine neesenţiale, restaurante, centre de cultură sau de agrement.

Anunțul a fost făcut joi de cancelarul în exercițiu, Angela Merkel, în urma unei reuniuni între cancelarul în exerciţiu, succesorul său Olaf Scholz şi liderii celor 16 landuri ale ţării. Ei au confirmat, de asemenea, că un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie, pe care Scholz şi Merkel îl susţin, va fi înaintat Parlamentului pentru a intra în vigoare în februarie sau martie.

Persoanele nevaccinate sunt deja supuse de câteva săptămâni unor restricţii privind accesul la viaţa publică, dar regulile variază ca formă şi nu acoperă toate landurile.

Noile restricţii interzic în toată ţara accesul la baruri, restaurante, teatre, cinematografe, teatre, săli de spectacol, de sport, dar şi în magazine neesenţiale şi târguri de Crăciun, scrie focus.de.

De asemenea, contactele trebuie limitate, la domiciliu sau în exterior, la cel mult alte două persoane dintr-o altă locuinţă.

Germania a vaccinat 68,7% din populaţie şi 80% dintre adulţi.

Noi restricţii vor afecta, de asemenea, întreaga populaţie: participarea la adunări mari, cum ar fi meciurile de fotbal din Bundesliga, va trebui să fie limitată la 30% din capacitatea totală, dar maximum 15.000 de persoane.

Cluburile se vor închide din nou în zonele în care rata de incidenţă săptămânală depăşeşte 350, respectiv în nouă landuri din 16, inclusiv în capitala Berlin.

Echipa de criză a statului federal urmează să coordoneze vaccinările și distribuirea vaccinurilor: acest lucru ar trebui să asigure peste 30 de milioane de vaccinări până la Crăciun, scrie focus.de.

Mai multe persoane vor fi autorizate să vaccineze: dentiștii, farmaciștii și infirmierele vor putea vaccina anti-COVID.

Va fi luată rapid o decizie privind vaccinarea obligatorie generală. Parlamentul german și landurile doresc să decidă rapid obligativitatea vaccinării generale. Aceasta ar putea intra în vigoare din februarie 2022.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE