4 iunie 2020, 20:57

New York declară stare de urgență climatică. Cel mai mare oraș american lansează un apel către autorități

Zilele acestea, membrii Consiliului General din New York au votat afrimativ, în vederea declarării unei stări de urgență climatică. Potrivit CNN, oficialii metropolei au făcut acest anunț cu scopul de a mobiliza autoritățile locale, dar și naționale în vederea implementării unor măsuri de urgență pentru a stopa fenomenul încălzirii globale.

New York-ul este cel mai mare oraș din SUA, cu peste 8,62 milioane de locuitori, iar autoritățile depun toate eforturile pentru a nu exista victime ale caniculei. Astfel, Consiliul de la New York a adoptat legislația miercuri, solicitând un răspuns imediat la crizele climatice globale.

Proiectul de lege a făcut referire la mai multe rapoarte privind starea încălzirii globale și impactul acesteia, împărtășind faptul că fenomenele meteorologice extreme cauzate de temperaturile în creștere demonstrează că planeta este „prea fierbinte pentru a fi un mediu sigur”.

„Statele Unite ale Americii au contribuit în mod disproporționat la urgența climatică și au împiedicat în mod repetat eforturile globale pentru tranziția spre o economie ecologică și, astfel, poartă o responsabilitate extraordinară de a aborda rapid aceste amenințări existențiale”, au scris deputații, potrivit CNN.

Până în prezent, peste 670 de guverne din 15 țări au declarat stări de urgențe climatice potrivit datelor de la Forumul Inovare. Dar numai 18 dintre aceste autorități locale, cu excepția New York-ului, se află în SUA, cum ar fi San Francisco și Hoboken, New Jersey.

Los Angeles nu a declarat până în acest moment o situație de urgență, dar a fost inclus în contabilitatea Forumului pentru inițiativele pe care membrii consiliilor locale le-au făcut pentru combaterea schimbărilor climatice.

Sursă Cover Foto: pressfrom.info


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.