29 noiembrie 2022, 23:14

New York, New York. Vânzarea spray-urilor cu frișcă a fost interzisă celor sub 21 de ani

Popularele spray-uri cu frişcă nu mai pot fi vândute, începând de luni, în statul New York persoanelor sub 21 de ani, pentru a evita ca acestea să fie folosite pe post de droguri de către adolescenţi.

Legislația, susținută de senatorul NYS Joseph Addabbo Jr. a fost adoptată în octombrie 2021, dar magazinele au început abia recent să ceară acte de identitate la cumpărarea recipientelor.

Scopul legii este de a combate utilizarea încărcătoarelor de frișcă, cunoscute și sub numele de „whippits”, ca o modalitate de a se droga.

Ce este protoxidul de azot?

Încărcătoarele de frișcă conțin protoxid de azot, despre care se știe că poate provoca pierderea auzului, leziuni cerebrale, spasme ale membrelor, insuficiență cardiacă sau sufocare, potrivit Drug Enforcement Administration.

Protoxidul de azot este adesea folosit în timpul operațiilor chirurgicale orale pentru a ameliora durerea, dar creează o dependență ridicată dacă este folosit în mod necorespunzător.

„Protoxidul de azot este un produs chimic legal pentru uz profesional legitim, dar atunci când este folosit în mod necorespunzător, poate fi extrem de letal”, a declarat Sen. Addabbo într-un comunicat. „Din păcate, tinerii cumpără și inhalează acest gaz pentru a se „droga”, deoarece cred în mod eronat că este o substanță „sigură”. Această lege va elimina accesul ușor al tinerilor noștri la această substanță periculoasă.”

Amendă

Potrivit legislației, orice entitate găsită în situația de a încălca legea de a vinde încărcătoare de frișcă unei persoane sub 21 de ani va fi supusă unei sancțiuni civile de până la 250 de dolari pentru o primă infracțiune și de până la 500 de dolari pentru fiecare infracțiune ulterioară, scrie KBTX.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol