20 mai 2024, 6:10

NEW YORK TIMES: Donald Trump a avut o formă mai gravă de COVID-19 decât s-a spus oficial. Cât p-aci să fie pe oxigen

Fostul președinte american Donald Trump a suferit o formă mai gravă de COVID-19 în octombrie 2020, față de ce s-a anunțat public la momentul respectiv. Saturația sa de oxigen a ajuns la niveluri îngrijorătoare, iar noul coronavirus i-a provocat o problemă pulmonară asociată cu pneumonia, potrivit New York Times, care citează patru persoane familiarizate cu starea sănătății fostului președinte la acel moment.

Situația sa era atât de îngrijorătoare înainte ca președintele să fie transportat la Walter Reed National Military Medical Center, încât responsabilii din domeniul sănătății s-au temut că va fi nevoie să fie conectat la ventilator, au declarat două dintre persoanele citate.

Avea încărcare pulmonare, ceea ce presupunea existența unei maladii acute. Afectarea pulmonară era vizibilă la radiografie, porțiuni din plămâni fiind opace sau albe, scrie sursa citată.

Saturația de oxigen a fost motiv de mare îngrijorare, ajungând chiar la 80, potrivit surselor citate de New York Times. După cum se știe, în caz de COVID-19 se consideră că maladia este severă, dacă nivelul saturației scade sub 90.

Oficial, s-a anunțat că Trump a avut probleme de respirație și febră la 2 octombrie, în ziua în care a fost dus la spital, iar tipurile de tratament primit de președinte au arătat că starea sănătății sale era serioasă.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol