26 septembrie 2020, 23:16

New York Times: Giuliani pe persoană fizică „Nu are nimic de a face cu Guvernul SUA”

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, a declarat că scrisoarea adresată oficialilor români este trimisă pe persoană fizică și nu exprimă o poziție oficială a Guvernului american: „Nu are nimic de-a face cu guvernul Statelor Unite”.

Rudolph Giuliani a declarat pentru New York Times că, în ciuda faptului că este avocatul lui  Donald Trump, el este „totuşi un avocat şi consultant independent”. El a explicat că munca sa legată de România s-a derulat prin compania proprie de securitate, Giuliani Security & Safety, care a fost angajată de Freeh Group International Solutions, o companie condusă de Louis J. Freeh, un fost director al FBI.

Freeh Group nu a comentat nimic, compania fiind cunoscută ca reprezentându-l pe omul de afaceri român Gabriel Popoviciu, condamnat în august 2017 la şapte ani de închisoare.

Într-o declarație adresată The New York Times ca răspuns la întrebările despre scrisoarea lui Giuliani, un reprezentant al Ambasadei Statelor Unite la București, a declarat că guvernul nu comentează opiniile sau concluziile cetățenilor americani privați.

Reprezentantul a subliniat, de asemenea, o declarație a ambasadei din 28 iunie, împreună cu ambasadele altor 11 țări, care au evidențiat „progresele considerabile” ale României în combaterea corupției și construirea unei domenii de drept efective. Declarația, care a venit într-o perioadă în care modificările contencioase ale Codului penal trecură prin Parlament, a cerut tuturor părților implicate să „evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva criminalității sau a corupției”.

Scrisoarea domnului Giuliani a fost bine primită de unii din România, mai scrie publicația. Liviu Dragnea, liderul Partidului Social Democrat, cel mai mare partid din Parlamentul României, a scris pe Facebook că domnul Giuliani  „pune degetul pe rană”. Dragnea a fost condamnat în iunie la trei ani și jumătate de închisoare după ce instanța de judecată din România l-a găsit vinovat de abuz în serviciu.

„Rudolph Giuliani este un faimos procuror federal al Statelor Unite, care a luptat cu mafia și corupția și a cărui atitudine morală și profesională are dreptate în întreaga lume”, a spus Dragnea într-o declarație.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.