19 septembrie 2020, 16:01

Nicolas Cage participă la un festival de film în România. Ce alte legături are celebrul actor cu țara noastră

Cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) îl are ca invitat de onoare pe Nicolas Cage. Actorul, regizorul și producătorul american va primi Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale, fiind prezent la Cluj între 31 mai și 2 iunie.

Ce spun organizatorii festivalului:

„Veritabil star, cu o personalitate atipică în peisajul hollywoodian, Nicolas Cage a creat roluri memorabile în cinema, trecând cu dezinvoltură de la blockbuster la filme de autor, fiind unul dintre cei mai bine cotaţi actori din toate timpurile. Născut pe 7 ianuarie 1964 într-o familie de origine italiană, plină de personalităţi din lumea filmului, Nicolas Kim Coppola şi-a dorit încă de mic copil să devină actor, inspirat fiind de idolul său James Dean

După ce a urmat cursurile Şcolii de Teatru, Film şi Televiziune UCLA, a încercat să-l convingă pe unchiul său, legendarul regizor Francis Ford Coppola, să-i acorde şansa de a apărea pe marele ecran. În 1982 a debutat cu un rol minor în comedia „Fast Times at Ridgemont High”, iar după numai un an a fost distribuit în primul său rol principal – adolescentul punk din „Valley Girl”. Din dorinţa de a-şi câştiga faima în mod independent şi pentru a evita nepotismul, a renunţat la numele de Coppola în favoarea lui Cage, după Luke Cage, unul dintre personajele sale preferate din colecţia de benzi desenate Marvel Comics.

Nicolas Cage este cunoscut pentru modul puternic realist în care şi-a construit personajele încă de la primele sale roluri importante, reuşind să se transpună perfect în rolurile sale foarte diverse, de la gangsterul din „The Cotton Club” (r. Francis Ford Coppola, 1984) la adolescentul columbofil din „Birdy” (premiat în 1985 cu Marele premiu al juriului la Cannes).”, se arată într-un comunicat, potrivit Agerpres.ro

În 2010, celebrul actor a filmat în România pentru pelicula „Ghost Rider – Spirit of Vengeance”, care a fost lansat în 2012. Tot pe meleagurile românești, Nicolas Cage a filmat pentru „The Dying of the Light”, în regia lui Paul Schrader, care spune povestea unui agent CIA ce începe să își piardă vederea în timpul ultimei sale misiuni. Filmările pentru această producție au avut loc în București și la studiourile Castel Film.

Pe 1 iunie, într-un eveniment de excepție, Nicolas Cage va fi premiat cu Trofeul Transilvania pentru Contribuţia Adusă Cinematografiei Mondiale. Înmânarea premiului va avea loc în Piaţa Unirii Open Air, iar ulterior miile de spectatori prezente vor putea urmări thriller-ul „Faţă în faţă”, în care Nicolas Cage interpretează, alături de John Travolta, alternativ, rolul unui ucigaş psihopat şi al poliţitului care se află pe urmele lui.

Pe 2 iunie, în decorul spectaculos al Castelului Banffy de la Bonţida, cinefilii vor urmări, de la ora 21:30, horror-ul sângeros „Mandy”. Cage este „magnific şi fabulos de feroce” (The Guardian) în rolul unui bărbat care vrea să răzbune moartea iubitei lui. Tot pe 2 iunie este programat un masterclass, întâlnire unică între superstar şi publicul festivalului, moderată de directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov, conform sursei menționate anterior.

Foto cover: www.businessinsider.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.