18 mai 2021, 19:51

Niște copii din România strâng bani pentru achiziţionarea primului avion medical din ţară

Amalia (8 ani), Edward (4 ani), Natalia (9 ani), Ilinca (10 ani), Sabina (8 ani), Maia (12 ani) şi Matei (14 ani) cred în Moș Crăciun, în unicorni şi în Asociația „Blondie”. De fapt, în proiectul acesteia de a cumpăra prima ambulanţă aeriană din România. Costul ambulanței aeriene şi cel de operare în primul an se ridică la două milioane de euro.

Transport pentru copii către tratamente în străinătate

De la debutul pandemiei COVID-19, în martie 2020, și până în prezent, asociația a transportat săptămânal copii către tratamente din alte țări sau i-a adus acasă punându-le la dispoziție zboruri private.

După tot acest efort depus și după conștientizarea necesității existenței unui serviciu de ambulanță aeriană, și-a asumat achiziționarea unui avion pe care să îl pună la dispoziția oricărei persoane care are nevoie de transport în afara țării pentru a ajunge la tratamentul de care are nevoie, complet gratuit.

Gașca de copii cu inimi din aur

În ajutorul asociației au sărit o gașcă de copii dornici să își pună în față talentele și să le vândă sub diferite forme.

Sunt mici, dar așa cum cred în Moș Crăciun și în unicorni, așa cred și în puterea lor de copii de a strânge banii pentru un avion. Au însă nevoie de sprijinul vostru, al oamenilor mari.

Ei au mai strâns bani pentru asociație, au vândut limonadă, și-au donat alocația și au donat banii de la “Zâna Măseluță”.

De această dată își propun să reușească să strângă banii necesari până pe 1 iunie 2021 și astfel să facă, ei copiii, un cadou celor care au nevoie de tratament în străinătate.

De ce acest demers

“Ne-am propus să luăm un avion medical într-o ţară în care nu există ambulanţă aeriană. Noi ne-am pus visul pe hold, fiind ocupaţi cu zborurile pentru copii în stare terminală, dar cei mici au crezut în acest vis şi într-o zi ne-am trezit cu ei la poartă şi cu donaţii de câteva sute de lei, bani pe care îi strânseseră vânzând limonadă, din alocaţii şi prin alte metode originale. «Noi vrem să luăm un avion şi vrem mai mulţi copii şi adulţi alături de noi», ne-au spus cei mici. Începând de azi, vor prezenta în cadrul unui program de ştiri pe care l-au conceput ce au făcut în fiecare săptămână pentru a cumpăra un avion”, a povestit Adelina Toncean, fondatoarea Asociației „Blondie”, potrivit 360medical.ro.

Totul a început cu o limonadă

“M-am gândit să facem un stand de limonadă în piaţă şi am strâns bani aşa. La început nu a fost multă lume, apoi s-a făcut o coadă maaare (…) Eu cred în unicorni, Zâna Măseluţă şi Moş Crăciun. Am donat pentru Asociația Blondie” şi banii de la Zâna Măseluţă, am renunţat la bicicleta pe care voiam să mi-o iau din ei. Vom continua să strângem bani vânzând limonadă, doar că acum la sticlă în loc de limonadă la pahar”, spune Amalia.

Sabina va strânge bani vânzând bijuteriile create de ea, iar Matei, gătind una din reţetele lui speciale de paste. Natalia şi-a donat alocaţia Asociației „Blondie” şi face salam de biscuiţi în formă de mici avioane, pe care îl va vinde pentru a strânge mai multe fonduri.

Sabina îşi doreşte ca şi alţi copii să se alăture iniţiativei lor. Şi deja are noi colegi – o altă fetiţă, Smaranda, s-a oferit să-şi vândă desenele pentru a colecta donaţii. În plus, cei mici au lansat un Ghidul Ideilor, disponibil pe pagina lor de Facebook, în care au adunat iniţiativele lor de până acum pentru a strânge fonduri pentru Asociația „Blondie”: pahare pictate manual, licitaţia jucăriilor şi crearea de decoraţiuni de Crăciun, printre multe altele.

Misiune

După izbucnirea pandemiei de coronavirus, Asociația „Blondie” a început să transporte, cu avioane închiriate, copiii rămași blocați în spitale din Europa din cauza suspendării curselor aeriene de linie. Primul zbor a fost în data de 27 martie, din Milano, iar, ulterior, asociația a dus cu avionul în străinătate copii care aveau nevoie de intervenții medicale urgente, care nu puteau fi făcute în România. Costul total al celor 23 de curse aeriene efectuate până în prezent este de circa 400.00 euro, cei mai mulți bani provenind din donații individuale. Cel de-al 24-lea zbor a fost programat pentru 20 noiembrie.

Pentru a-și continua misiunea, Asociația “Blondie” face apel la solidaritate și generozitate, donațiile fiind esențiale pentru a transporta în străinătate cât mai mulți copii ca să le fie salvată viața.

RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – LEI

RO34 INGB 0000 9999 0909 6765 – EURO


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.