13 iunie 2022, 14:31

Noaptea minții (2). Prizonierii trebuie împușcați, spânzurați sau trași pe roată? Tovarăși, să invadăm Germania!

Alte declarații, mult dincolo de limita patologicului, au fost făcute la televiziunile ruse, acolo unde propagandiștii lui Putin se întrec, poate, pentru o butelie, o medalie, poate o mașină Lada cu airbag sau, cine știe, un loc în buncărul supraviețuitorilor.

În continuare ne scapă logica acestor nebunii, dar dacă tot am înființar rubrica “Noaptea minții” (deși la fel de bine s-ar putea chema și “Noaptea mințitului”, spun să trecem în revistă câteva poziții ale unor propagandiști.

Evul Media

Nu e război, deci aceștia nu sunt prizonieri de război. Logic, nu? Convenția de la Geneva nu se aplică.

Zilele acestea televiziunile rusești au dezbătut asiduu dacă prizonierii ar trebui împușcați, spânzurați sau sfârtecați, ca în Evul Mediu

O astfel de masă rotundă a avut loc la televiziunea Rossiya-1 (unde altundeva?) în timpul emisiunii prezentate de Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai notorii prezentatori TV ruși și considerat propagandistul favorit al președintelui Vladimir Putin.

Soloviov și-a început emisiunea întrebându-se ce poate face „Imperiul Britanic” dacă doi dintre supușii săi sunt împușcați sau spânzurați, o referință la cei doi voluntari britanici capturați și judecați de separatiștii pro-ruși din Donbas (și ulterior condamnați la moarte).

Iakkov Kedmi, unul dintre analiștii politici invitați în studio, afirmă că „pirații nu sunt niciodată executați prin împușcare, doar prin spânzurare”, stârnind o mică dispută cu Soloviov care pare adeptul împușcării prizonierilor.

Soloviov remarcă de asemenea că „nu suntem în Evul Mediu” și că rușii nu spânzură, taie și sfârtecă prizonierii, o metodă de execuție populară în Anglia Evului Mediu.

Totuși, Kedmi revine și subliniază destul de vocal că „numai militarii sunt împușcați, criminalii dunt spânzurați”, la care Soloviov răspunde că în Uniunea Sovietică nu doar militarii erau împușcați.

Discuția continuă pe același ton și în aceeași logică.

Citește și

Noaptea minții. Cum Ucraina a fost atacată de Polonia și de ce trebuie răpit un ministrul NATO al Apărării

Să se voteze anularea recunoașterii independenței Lituaniei!

Evghenii Fiodorov, un deputat rus din partidul lui Vladimir Putin a propus un proiect de lege pentru anularea actului prin care fosta Uniune Sovietică a recunoscut independența Lituaniei în 1991. În acest sens el a și depus un proiect de lege.

Iată și propunerea sa (există doar două articole)

„Lege Federală privind anularea Deciziei Consiliului de Stat al URSS

Art. 1 Hotărârea Consiliului de stat la URSS din 6 septembrie 1991 «Privind recunoașterea Independenței Republicii Lituania» se anulează.

Art. 2 Actuala Lege Federală intră în vigoare în ziua publicării oficiale.”

Simplu, nu? N-a fost, n-a existat, decidem noi.

Tovarăși, să invadăm Germania

Unde am auzit noi asta? Evident la același Soloviov.

​Vladimir Soloviov a avut un nou moment halucinant într-una din emisiunile sale, amenințând cu invadarea Germaniei.

Furia lui Soloviov a fost stârnită de o înregistrare video pe care a prezentat-o în emisiunea sa și în care ministrul german al Culturii Claudia Roth pare să citească faimosul mesaj cu „navă rusească du-te-n…” de pe unul din timbrele omagiale tipărite de Poșta Ucrainei.

„Acela este ministrul german al Culturii!”, subliniază Soloviov după difuzarea videoclipului cu Claudia Roth. „Și credeți că după ce guvernul [german] i-a recrutat pe acei idioți, mizerabili, bădărani și vagabonzi, ar trebui să discutăm cu ei despre orice?”, întreabă el retoric.

„Ea ne spunea nouă tuturor să ne ducem naibii”, susține prezentatorul rus. „Și ce ar trebui să facem noi acum?”, întreabă el din nou retoric.

„Să dăm încă o dată jos praful de pe mormintele teutone cu marșul aprig al bocancilor sovietici? Cu alte cuvinte, nu vor înțelege niciodată mesajul altfel? Ce, s-a terminat doza de bunătate?”, își continuă el monologul, întrerupt de un „da” timid venit din studio.

„Acum ei [germanii] cred că pot face ce doresc, să înceapă să își trimită panzerele în est! Care în curând vor călca în picioare pământul rusesc!”, mai afirmă el, în aparenta consternare a invitaților din studio.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol