29 noiembrie 2020, 15:38

Noi atenționări pentru românii care pleacă în vacanță în Grecia. Ce pericole îi pasc în concediu

Românii sunt atenționați de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) cu privire la riscul ridicat de incendii de vegetaţie din Grecia.

Cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă, sunt avertizați de Secretariatul General de Protecţie Civilă. Există un risc ridicat de incendii de vegetaţie (grad 4 din 5), pe fondul temperaturilor ridicate, pentru mai multe insule. Acestea sunt: Samos, Kos, Rhodos, Saria, Carpathos, Creta (est), se arată în comunicatul MAE, citat de agerpres.ro.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +302106728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă (+306978996222) şi cel al Consulatului General al României la Salonic (+306906479076).

 

 sursa foto: gds.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.