16 iulie 2024, 0:48

Noi destinații în Egipt pentru 2024

Țara numită de Lonely Planet destinația cu cel mai bun raport calitate-preț, a avut un număr record de vizitatori în 2023. Pentru a continua această tendință și anul acesta, sunt planificate deschideri de situri istorice și noi stațiuni.

Aventuri de neuitat, experiențe captivante și soare mângâietor: Egiptul oferă ceva special pentru toți călătorii români în această iarnă. Însorita țară de pe Nil se dovedește a fi o destinație de vacanță călduroasă, fascinantă și accesibilă.

Experiențe și aventuri unice

Într-o perioadă în care călătoritul nu înseamnă doar a bifa o destinație ci este strâns legat de experiențele asociate, țara faraonilor, a piramidelor și a deltei Nilului este o destinație demnă de explorat, fie că turiștii sunt în căutare de experiențe urbane captivante în Cairo și Alexandria, croaziere personalizate pe râu, aventuri unice în deșert, sau explorarea locurilor de snorkelling și scufundări din Marea Roșie.

Turismul s-a schimbat în ultimii ani. Tot mai mulți călători români vin în Egipt pentru că țara le oferă experiențe diverse și unice și se simt în siguranță aici. Promisiunea noastră este să oferim fiecărui oaspete o călătorie care să îi permită să se relaxeze și să se destindă, precum și să descopere cultura noastră bogată”, declară Ahmed Issa, Ministrul Turismului și Antichităților din Egipt. „Anul trecut am avut un val mare de vizitatori în lunile reci, iar anul acesta ne așteptăm ca mii de turiști români să ne calce din nou pragul pentru a se feri de iarnă.”, adaugă acesta.

Un an record pentru turism

Conform Ministerului Turismului și al Antichităților din Egipt, peste șapte milioane de turiști au vizitat Egiptul în prima jumătate a anului 2023. Țara estimează că va atrage 15 milioane de turiști în acest an. În prezent, Egiptul este recunoscută drept una dintre cele mai sigure destinații de călătorie din lume.

Investiții consistente în destinațiile turistice populare

Pentru a îmbunătăți experiența vizitatorilor și pentru a atrage și mai mulți turiști, s-au făcut investiții consistente în destinațiile egiptene, inclusiv în restaurarea și dezvoltarea siturilor arheologice și în deschiderea de noi muzee și hoteluri. Printre cele mai importante proiecte se numără redeschiderea Muzeului Greco-Roman din Alexandria, restaurarea Marelui Salon Hipostil din Templul Karnak și a Văii Regilor, precum și deschiderea noului Mare Muzeu Egiptean la începutul anului 2024, în apropiere de Cairo.

Egiptul este conectat de multe mari orașe europene prin zboruri directe, dar și prin noi conexiuni de zbor, astfel că acum poate fi accesat mai rapid și mai economic ca oricând. Viza pe cinci ani cu intrări multiple, recent introdusă, pachetele de vacanță deosebit de atractive și costul scăzut al traiului prezintă, de asemenea, un interes ridicat.

Oferte diverse pentru toate tipurile de călători români

Indiferent dacă doresc să exploreze Piramide din Giza, de lângă Cairo, emblematicul Sfinx sau legendarul Templu Luxor, să participe la magicul Festival al Soarelui Abu Simbel din Aswan sau să se plimbe pe plajele întinse, cu nisip fin și alb, să descopere recifele de corali din Marea Roșie, Egiptul este destinația de vacanță pe care nu trebuie să o rateze niciun călător român. Acesta este o locație populară mai ales pentru familii care doresc un sejur all-inclusive într-un resort de lux, dar și pentru cei dornici de aventură, care călătoresc singuri, sau cei care lucrează de la distanță și își doresc un refugiu accesibil, în care pot petrece mai mult timp.

Sustenabilitatea devine din ce în ce mai importantă

Cu un accent tot mai mare pe sustenabilitate, Egiptul oferă o mulțime de oportunități pentru cei care caută modalități eco-friendly de conectare cu natura, de a descoperi patrimoniul cultural și istoric, sau pur și simplu de a cunoaște alți oameni. De exemplu, mulți operatori de turism oferă pachete care includ sejururi în spații de cazare ecologice și care sprijină afacerile locale. Țara găzduiește și numeroase pensiuni eco, printre care se numără Eco Nubia pe insula Bigeh, care a devenit o atracție de renume internațional, recunoscută de Organizația Mondială a Turismului a Națiunilor Unite.

Mai mult decât atât, destinații precum Cairo și diverse stațiuni de pe coasta Mării Roșii, între El Gouna și Marsa Alam, sunt implicate în programe de certificare ecologică. Sharm el-Sheikh a fost numit recent de Uniunea Arabă pentru Media Turistică (AUTM) drept cel mai bun oraș turistic sustenabil.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol