5 septembrie 2023, 7:35

Noi inundații în Belgia, după furtuni violente VIDEO

Abia îți număraseră morții și calculaseră, în mare, pagubele materiale suferite, că iată că belgienii sunt din nou loviți de furia naturii.

Furtuni violente au lovit Belgia sâmbătă seară, provocând pagube în provincia Namur (sud), la zece zile după inundaţiile care s-au soldat cu 36 de morţi în ţară, au indicat autorităţile. Nu s-a înregistrat nicio victimă, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al centrului naţional de criză în jurul orelor 23.00 (21.00 GMT), adăugând că furtunile au trecut şi situaţia s-a „stabilizat”.

Aceste ploi puternice au afectat la lăsarea serii 11 localităţi de pe valea râului Meuse, unde au provocat inundaţii. Imagini impresionante ale străzilor transformate în torenţi au circulat pe reţele sociale, amintind de scenele trăite cu zece zile mai devreme în provincia Liege.

Totuși, nu se compară cu ce a fost la 14-15 iulie

Purtătorul de cuvânt al centrului naţional de criză, Antoine Iseux, a precizat totuşi că situaţia „nu se cu compară” cu inundaţiile din 14 şi 15 iulie, deoarece de această dată ploile nu au provocat revărsări de apă. Cu toate acestea, ele au provocat pagube materiale, inundând pivniţe, deteriorând drumurile locale, locuinţe şi maşini.

La Namur, capitala Valoniei, un zid s-a prăbuşit pe o şosea în apropierea cazinoului, sub cetate, şi mai multe case au fost evacuate.

La aproximativ treizeci de kilometri spre sud, în oraşul Dinant, ploile au provocat, de asemenea, inundaţii, în special în zona gării. Au luat mai multe maşini, dintre care unele au blocat o trecere de cale ferată.

Fără precedent

Belgia a fost lovită în 14 şi 15 iulie de inundaţii fără precedent, în urma unor puternice revărsări de ape provocate de câteva zile de ploi torenţiale. Acestea au afectat în principal regiunea Liege, în estul Valoniei, partea francofonă a Belgiei, şi s-au soldat cu 36 de morţi, precum şi şapte persoane încă date dispărute, potrivit unui ultim bilanţ publicat sâmbătă de centrul de criză.

Sursa foto: captură video

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol