7 august 2020, 4:12

Noile descoperiri ale oamenilor de știință: Universul este plat!

O echipă de cercetători de la Universitatea din Portsmouth au descoperit că universul ar putea fi mai degrabă plat decât să fie de forma unei bule.

Potrivit unor noi măsurători precise ale energiei întunecate, întregul nostru univers este complet plat.

Măsurarea impactului energiei întunecate, forța despre care se crede că este în spatele expansiunii universului a fost îmbunătățită de către astronomi. Dacă înainte oamenii de știință măsurau energia întunecată prin localizarea supernovelor aflate la mare depărtare, acum a fost analizată peste un milion de galaxii și quasari (nucleu galactic activ sau galaxie activă).

Din datele cercetătorilor se întelege o îmbunătățire asupra modului prin care energia întunecată „împinge” universul spre exterior. Astfel, dezbaterea privind legea lui Hubble ar putea ajunge în sfârșit la o concluzie. Legea lui Hubble este o valoare contestată care descrie cât de rapid se extinde universul.

A nu se întelege că universul este precum o coală de hârtie care se extinde la nesfârșit, relatează Futurism, citat de descopera.ro.

Mai multe studii vor determina dacă universul ar putea avea forma unui „tor”, configurație asemănătoare unei gogoși sau a unui inel. O astfel de formă este considerată „plată” conform modelelor cosmologice.

Rezultatele arată puterea studiilor asupra galaxiilor și energiei întunecate, precum și modul în care aceasta a evoluat în ultimele miliarde de ani. Am realizat măsurători foarte precise. Astfel, datele se vor îmbunătăți și mai mult”, a declarat Seshadri Nadathur, cosmolog la Universitatea din Portsmouth.

sursa foto: futurism.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.