16 octombrie 2021, 20:17

Noile tulpini. Eficiența vaccinurilor anti-Covid împotriva spitalizărilor scade de la 95% la 75%

Abilitatea vaccinurilor anti-Covid de a apăra oamenii de spitalizare pare să scadă, în special la persoanele de peste 75 de ani, deși vaccinurile rămân încă foarte eficiente în prevenirea unor forme grave de boală, potrivit unei analize realizate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), relatează ABC News.

CDC a estimat anterior că 97% dintre oamenii care sunt tratați în spital împotriva Covid sunt nevaccinați, dar datele erau colectate înainte de răspândirea variantei Delta, o variantă foarte transmisibilă care pare să facă oamenii să se simtă mai rău.

Experții în sănătate sunt de asemenea îngrijorați că imunitatea unei persoane ar putea scădea cu timpul, în special printre persoane mai în vârstă ale căror corpuri sunt predispuse la a dezvolta un răspuns imunitar mai scăzut decât ale celor mai tineri în urma vaccinării.

Ultima analiză CDC estimează că abilitatea vaccinurilor anti-Covid de a proteja oamenii de spitalizare este acum între 75% și 95%.

Pentru persoanele mai în vârstă de 75 de ani, eficacitatea vaccinurilor împotriva spitalizării a înregistrat cea mai mare scădere, de la peste 90% la 80% între lunile iunie și iulie.

Cu toate acestea, vaccinurile rămân în continuare foarte eficiente în prevenirea bolilor grave, potrivit analizei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.