26 octombrie 2021, 1:37

Nominalizările la Oscar. Cel mai mare număr de filme eligibile din ultimii 50 de ani

Un total de 366 de filme s-au calificat în acest an pentru o posibilă nominalizare la principala categorie – cel mai bun lungmetraj – din programul galei de decernare a premiilor Oscar, au anunţat joi reprezentanţii Academiei de film americane.

Hollywood Reporter comentează că acesta este cel mai mare număr de filme eligibile din ultimii 50 de ani.

Și pelicule difuzate pe servicii de streaming

Întrucât majoritatea cinematografelor americane au rămas închise din cauza pandemiei de COVID-19 în ultimul an, anul acesta s-au schimbat și câteva reguli. Cu titlu de excepţie, selecţia include şi pelicule care au fost difuzate pe servicii de streaming, în loc să fie proiectate în cinematografe.

Totuși, cel mult 10 filme vor fi în cele din urmă nominalizate la această categorie.

Printre aceste producţii cinematografice se află filmul western „News of the World”, cu Tom Hanks şi Helena Zengel, lungmetrajul biografic „Mank”, despre scenaristul din anii 1930 Herman J. Mankiewicz, şi comedia daneză cu accente dramatice „Another Round”, cu Mads Mikkelsen în rolul principal.

Pe 15 martie, Academia va anunţa nominalizările pentru toate categoriile din programul galei 2021 a premiilor Oscar. Cea de-a 93-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 25 aprilie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.