3 octombrie 2023, 6:27

NORMALITATE. Și Spania înăsprește pedepsele pentru maltratarea animalelor

Nu este prima țară care face acest lucru care ține, până la urmă, de normalitate. Trebuie să luăm aminte și să facem la fel, pentru a evita ca situații care se repetă zilnic în diverse colțuri ale țării să mai apară. Stăpânii abuzivi ai animalelor din Spania vor putea fi trimiși la închisoare. De asemenea, în noua lege vânzarea animalelor în magazine va fi interzisă, iar grădinile zoologice și delfinariile vor fi transformate în centre de recuperare a animalelor sălbatice.

Noua lege de protecție a animalelor a fost creată astfel încât să reducă abandonul, abuzul sau chiar uciderea acestora. În premieră, comerțul cu animale de companie va fi interzis, iar stăpânii care își chinuie animalele ar putea ajunge la închisoare.

Până acum în majoritatea cazurilor de violență sau maltratare sentință era interzicerea dreptului de a mai deține animale.

Noua lege face referire pentru prima dată și la animalele sălbatice. Parcurile tematice, grădinile zoologice sau delfinariile vor fi reamenajate astfel încât viețuitoarele să se bucure de un spațiu și un mediu asemănător faunei din care provin.

Astfel încât să devină centre de recuperare pentru animalele sălbatice, iar copiii să învețe despre ele și despre grija și respectul pe care trebuie să îl aibă față de animale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol