3 martie 2024, 7:48

Notificare de sechestru prin SMS? Atenție la noul tip escrocherie

Cu ajutorul unor SMS-uri false în numele fiscului austriac, escrocii pe internet încearcă să-i păcălească pe cetățeni să transfere o anumită sumă de bani.

În prezent, acest mesaj a fost trimis în mii de cazuri cetățenilor din Austria. Este vorba de un SMS de phishing și de o nouă înșelătorie, motiv pentru care trebuie să se dea dovadă de mare prudență.

După ce au fost avertizați de mai multe ori în ultimele luni în legătură cu presupusele notificări prin e-mail de la “oficiul fiscal”, escrocii recurg acum la o nouă înșelătorie, scrie finanz.at.

În timp ce e-mailurile false vorbeau în continuare despre presupuse rambursări de taxe, acum încearcă să avertizeze cu privire la o “confiscare de bunuri de uz casnic” în curs de desfășurare.

Ministerul Finanțelor avertizează de luni de zile împotriva acestei escrocherii. “Nu dezvăluiți în niciun caz date personale, cum ar fi parole, date ale cărților de credit sau informații despre conturi”, a declarat BMF într-un comunicat de presă.

De câteva zile se adună SMS-uri trimise la mii de cetățeni. În ele, fiscul ar fi informat destinatarul că impozitul este sechestrat din cauza unor datorii restante. De asemenea, este menționată și o adresă web pentru plata sumei.

În general, se poate recunoaște imediat dacă este vorba despre adevăratul oficiu fiscal sau nu. Pe de o parte, biroul fiscal nu ar trimite astfel de mesaje, pe de altă parte, site-ul web menționat nu este nici el site-ul oficial al BMF. Acest lucru indică imediat că este vorba de o tentativă de fraudă.

Prin urmare, cel mai bine este să ștergeți imediat aceste mesaje. În niciun caz să nu dați clic pe site-urile legate, să nu introduceți date sau să efectuați plăți acolo.

Din nefericire, escrocii de pe internet folosesc această metodă în mod repetat. Totul pentru a încerca să convingă cetățenii creduli să efectueze plăți sau să obțină datele lor personale și sensibile.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol