30 noiembrie 2020, 10:17

Nouă atenționare MAE pentru românii din vacanțe. Care sunt pericolele la care sunt expuși oamenii

Ministerul Afacerilor Externe a lansat o atenționare românilor care au vacante programate în zone precum Portugalia sau Grecia. Reprezentanții MAE au explicat faptul că în această periodă există ricyl unor incendii de vegetație în aceste zone.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că Institutul pentru Mare şi Atmosferă (IPMA) a instituit, de duminică, ora 10,00 – până marţi, ora 21,00, cod galben de temperaturi ridicate pentru districtele Braganca, Evora, Vila Real, Beja, Castelo Branco şi Portalegre, cu maxime care pot ajunge la 40 grade Celsius, existând posibilitatea de propagare a incendiilor de vegetaţie”, este atenționarea privind Portugalia, potrivit Libertatea.

Mai mult decât atât, MAE informează și cetățenii care se află în Grecia sauu care doresc să călătorească acolo în următoarea perioadă: „cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează că luni, 22 iulie, există un risc ridicat de incendiu de vegetaţie (grad 4 din 5), pe fondul vântului şi al temperaturilor ridicate pentru regiunea Attica, Insula Eghina, Insula Salamina şi sudul Insulei Evia”, mai spune atenționarea MAE, potrivit Libertatea.

Acestia au mai precizat și faptul că orice cetățean român care se află în pericol, poate solicita asistență la Ambasadei României la Lisabona și Atena.

Sursă Foto: libertatea.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.