4 august 2020, 10:46

Nouă avertizare RO-ALERT- Un urs a fost văzut în zona Alba Iulia

Localnicii unor comune din municipiul Alba Iulia au fost atenționați, prin intermediul aplicației RO-ALERT, cu privire la apariția unui urs în zonele limitrofe ale localității. Pe lângă semnalul de avertizare, oamenii au mai fost sfăyuiți să nu se expună pericolului și, în caz de nevoie să nu ezite să apeleze la 112.

Locuitorii unei suburbii a municipiului Alba Iulia au fost atenţionaţi, luni după-amiaza, prin RO-ALERT, cu privire la prezenţa unui urs pe raza localităţii, oamenii fiind sfătuiţi să nu se expună la pericol şi, în caz de nevoie, să sune la 112.

„Atenţie. A fos semnalată prezenţa unui urs pe raza localităţii Pâclişa. Sporiţi atenţia şi nu vă expuneţi la pericol. În caz de pericol, apelaţi 112. ISU Alba”,  este mesajul pe care l-au primit cetăţenii din Pâclişa, potrivit Agerpres.

Ursul a putut fi identificat, potrivit unor imagini postate pe rețelele de socializare, postate de un grup de tineri, care l-au urmărit cu mașina, izgonindu-l în pădure, mai anunță Agerpres.

Potrivit localnicilor, acesta a fost observat în zona Pâclişa, fapt ce au determinat autoritățile să securizeze acea zonă, prin intermediul jandarmilor. Mai mult decât atât, se pare că, cu doar două săptămâni în urmă, un alt urs de dimenisiuni mari a mai fost reperat la câțiva kilometri distanță de Alba Iulia, în Ampoiţa.

Este de remarcat faptul că, până în acest moment în satele din Alba nu au fost înregistrate astfel de apariţii ale urșilor în comunitățile localnicilor.

Sursă Cover Foto: ziarulargesul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.