3 martie 2021, 19:56

Noua „modă” în stand-up-ul românesc- Roast-ul. Cum se definește și cine a reușit să stârnească interesul publicului românesc cu acest nou „trend”

Domeniul stand-up-ului în România a luat o amploare mare pe modelul celui din Statele Unite al Americii, ajungând și la noi conceptul de „Roast” preluat și de cei mai iscusiți comedianți autohtoni.

Pentru că este un concept destul de nou și multă lume nu știe ce anume conține. Definiția „Roast-ului” este destul de simplă și se constituie prin glume făcute pe seama unui anumit invitat, despre aspectul său fizic, caracter, ticuri, acțiuni pe care el le-a făcut în trecut și trebuie satirizate. Glumele sunt făcute de invitați, care într-o proporție mare se ocupă cu stand-up-ul, dar și prietenii celui „roast-uit”

Istoria Roast-ului în România este destul de recentă cuprinzând patru la număr și a început cu cel al lui Dorian Popa, apoi continuând cu cel a lui Leonard Doroftei, Alex Velea și Mihai Bendeac. Ultimele două enumerate s-au petrecut în aceeași zi, pe 8 mai pentru strângerea de fonduri pentru diverse cauze umanitare. Acest articol are ca element de lucru o sugestie spre petrecerea timpului într-un mod plăcut cu glume făcute de comedianți de calitate.

Cele doua roast-uri au fiecare în componență invitați de calitate dintre care putem aminti în cazul celui al lui Alex Velea:  Sergiu Floroaia, Toma Alexandru, Cristi Popesco, Sorin Pârcălab, Dan Frînculescu, Teo, Vio, Maria Popovici, Radu Isac.  Iar Roast-ul lui Bendeac invitați au fost: Vlad Grigorescu, Roxana Vancea, Codin Maticiuc, Vlad Dragulin, Nelu Cortea, Dan Badea, Radu Bucalae, Micutzu Cosmin Nedelcu, Bordea Catalin, Adrian Nicolae.

Sursa: ciao.ro

Deși ambele au niște nume sonore pentru entertainment-ul românesc roast-ul lui Alex Velea se detașează categoric prin calitate și modul în care sunt construite glumele, fiind mult mai apreciat de cei care au cunoștințe  în domeniu. Cristi Popesco, Toma Alexandru și Sorin Pârcălab au fost cei mai apreciați și care au primit aprecierea publicului din sală, dar și în mediul online. Față de cel al lui Mihai Bendeac, care cuprinde foarte multe glume destul de obscene și pe care le poți încadra în categoria celor de „șantier”, pe lângă cele făcute de Cătalin Bordea, Micutzu și Dan Badea.

Sursa: alinaeradulescu.ro

Părerile sunt împărțite după mai multe categorii, în funcție de fanii comedianților care se află în distribuție, calitatea glumelor și gustul fiecăruia care dă play pe video. Ceea ce este sigur, este faptul că ele au un succes real la public, ambele având peste 1.000.000 de vizualizări.

Roast-ul lui Alex Velea poate fi urmărit aici.

Puteți accesa roast-ul lui Mihai Bendeac aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.