27 februarie 2021, 17:54

Noua tulpină a trecut Canalul Mânecii. Primul caz în Franța

Un prim caz de contaminare cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 apărută în Marea Britanie a fost descoperit în Franţa, la Tours (centru), a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Persoana contaminată, un francez rezident în Regatul Unit, este asiptomatică şi a fost izolată la domiciliu, potrivit comunicatului.

Sosit „de la Londra, la 19 decembrie”, el „a fost luat în observaţie de spitalul universitar  pe 21 şi detectat pozitiv”, a explicat ministerul, pentru care este vorba despre „prima contaminare” cu „mutaţia VOC 202012/01 a coronavirusului COVID-19”, posibil mult mai contagios, care a fost semnalată în Franţa.

Centrul naţional de referinţă pentru viruşii infecţiilor respiratorii (CNR) a confirmat vineri infectarea cu această mutaţie.

Un caz similar a fost semnalat în Germania, la o femeie sosită cu avionul de la Londra, şi în Liban, de asemenea la un pasager londonez.

UPDATE

Noua tulpină, prezentă în OPT țări europene

Noua tulpină de coronavirus, cunoscută sub numele de VOC-202012/01, a fost deja detectată în opt țări europene, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

„Opt țări au identificat acum noua variantă COVID19 VOC-202012/01. Varianta pare să se răspândească printre grupele de vârstă mai tinere, spre deosebire de tulpinile anterioare. Vigilența este importantă, în timp ce cercetările sunt în desfășurare pentru a defini impactul acesteia”,a scris Kluge pe Twitter, fără să numească cele opt țări.

UPDATE

Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică, prezintă, în pagina sa de Facebook, țările în care a fost depistată noua tulpină a virusului SARS-CoV-2:

țări în care a fost identificată până acum noua tulpină B1.1.7 (cea din Marea Britanie, cu trasmitere cu 70% mai mare):…

Publicată de Razvan Chereches pe Sâmbătă, 26 decembrie 2020


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.