5 iunie 2020, 22:14

Noua Zeelandă, gazdă pentru regizorii serialului Stăpânul Inelelor

Vești bune pentru fanii seriei „Lord of the Rings” (Stăpânul Inelelor) , încep filmările unui serial care va fi filmat pe parcursul următoarelor luni în Noua Zeelandă, ţara natală a lui Peter Jackson, regizorul trilogiei, anunță Agerpres. 

Principalul sponsor al serialului va fi Amazon care va acorda un buget de peste un miliard de dolari (900 de milioane de euro). Așteptările sunt mari, iar regizorii speră ca serialul Stăpânul Inelelor să aibă un succes comparabil cu cel al celebrului „Games of Thrones”, produs de HBO.

Noua Zeelandă oferă un cadrul ideal penntru scenariştii serialului, J.D. Payne şi Patrick McKay, această țară inspirându-l la rândul său și pe scriitorul britanic J.R.R. Tolkien, care a scris saga în anii 1930.

Avem nevoie de un peisaj maiestuos, cu ţărmuri, păduri şi munţi sălbatici, care ar putea totodată găzdui decoruri, studiouri şi artizani înalt calificaţi şi experimentaţi„, au menţionat aceştia într-un comunicat, porivit Agerpres.

Studiourile Amazon au mai anunțat și faptul că etapa de pre-producție a început deja și că filmările vor începe cât de curând la Auckland, ”în următoarele luni”. Totodată, gigantul american a mai promis și că vor exista mai multe sezoane ale acestui serial, a cărei acțiune va fi plasată într-o epocă anterioară acțiunii descrise în cărțile lui Peter Jackson.

Imediat după lansarea trilogiei realizată de regizorul neozeelandez, acesta s-a bucurat de un succes răsunător pe întreg mapamondul și a declanșat un adevărat pelerinaj turistic în această țară. Aici ajung în fiecare an milioane de turiști care vizitează Noua Zeelandă pentru a descoperi peisajele ”Pământului de Mijloc”, decorul imaginar din trilogiile ”Hobbit” şi ”Lord of the Rings”, inspirate din opera lui Tolkien.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.