26 februarie 2021, 3:49

Noul coronavirus l-a băgat în carantină pe șeful Mossad

Ca în schițele lui Caragiale, și despre noul coronavirus se poate spune un lucru cert: boala nu alege. Lovește și capete încoronate, și diplomați, și miniștri, și polițiști, și medici, și oameni obișnuiți. Ba chiar și pe super-eroii din poveștile cu spioni.

Cu peste 6.000 de cazuri confirmate în Israel, infecția cu noul coronavirus a reușit să lovească și în personaje de prim rang în administrația țării.

Premierul Benjamin Netanyahu a scăpat deocamdată necontaminat, dar alți colaboratori apropiați de-ai premierului, nu.

Ministrul Sănătății, infectat

Nimeni altul decât ministrul Sănătății, Yaakov Litzman și soția sa sunt infectați. Cei care au intrat în contact cu ministrul în ultimele două săptămâni vor trebui să treacă în carantină, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului la alte eșeloane ale administrației israeliene.

Vor fi emise solicitări de autoizolare pentru un anumit număr de persoane, scrie jerusalemonline.com.

Presa israeliană scrie că șeful agenției de informații externe Mossad, Yossi Cohen, și șeful Consiliului de Securitate Națională, Meir Ben Shabbat, care a fost în contact cu Litzman, sunt în carantină.

Netanyahu, negativ

Ministrul Sănătății a fost în legătură directă cu Netanyahu, dar, potrivit anumitor informații, premierul s-a izolat deja după ce unii dintre colaboratorii lui au contractat virusul. Netanyahu a și fost testat pentru noul coronavirus, dar testul a fost negativ.

Litzman și soția sa sunt bine, iar ministrul continuă să își exercite funcția de la domiciliu.

În Israel au fost înregistrate peste 6.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, motiv pentru care s-au impus restricții dure pentru a împiedica răspândirea virusului și limitarea numărului de decese provocate de COVID-29, maladia care poate rezulta din infectarea cu noul coronavirus.

Cotidianul israelian de limbă engleză Jerusalem Post scrie că Yossi Cohen a fost testat joi pentru noul coronavirus, și testul a fost negativ.

Arma secretă a Israelului în războiul cu virusul

Yossi Cohen, considerat arma secretă a lui Netanyahu în lupta cu noul coronavirus, a învățat o lecție interesantă, în ultimele săptămâni: este mai ușor să sustragi arhive iraniene și să le transferi în Israel decât să procuri ventilatoare mecanice medicale și să le aduci spitalelor israeliene în plină pandemie de coronavirus.

Cohen, care a orchestrat în 2018 incredibila operațiune în care agenți ai Mossad au plecat cu dosare iraniene de sub nasul regimului de la Teheran, conduce acum efortul fără precedent de a aduce echipament medical în Israel, în plină penurie internațională, și într-un moment crucial în lupta contra coronavirusului, scrie al-monitor.com.

Agenții Mosssad au fost trimiși în cele patru colțuri ale lumii, la prieteni și dușmani, să obțină echipament. Și au reușit, făcând până acum trei transporturi. Gurile rele spun că nu au limită de buget, iar ordinul primit este de a face totul pentru a se asigura că Israelul va fi în măsură să facă față virusului în condiții optime.

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.