4 martie 2024, 21:06

Novak Djokovic a renunțat la cel mai important om din staff

Revenit pe teren după scandalul din Australia (a fost eliminat în sferturi la Dubai), ​Novak Djokovic s-a despărțit de antrenorul Marian Vajda, care i-a fost aproape la toate cele 20 de turnee de Grand Slam câștigate. Sârbul a întâmpinat dificultăți de când a revenit pe teren, iar cerințele de vaccinare anti-Covid19 îl vor împiedica să participe la Indian Wells în această lună, scrie express.co.uk.

În afară de o scurtă pauză, Djokovic și Vajda (56 de ani) au lucrat împreună din 2006. Veteranul slovac, care este unul dintre cei mai decorați antrenori din istoria tenisului, făcuse un pas înapoi din 2019, când Goran Ivanisevic s-a alăturat echipei de antrenori.

Ulterior, Vajda l-a însoțit pe Djokovic la mai puține turnee și nu a fost prezent la Melbourne în timpul scandalului de la Australian Open și nici la Dubai, unde jucătorul în vârstă de 34 de ani și-a făcut revenirea în competiție.

Cu toate acestea, el și-a exprimat sprijinul pentru Djokovic, declarând pentru postul de știri slovac Aktuality: „Aveam nevoie să mă calmez. Încă nu înțeleg de ce (autoritățile australiene) i-au făcut asta. A fost o decizie nesănătoasă și nedreaptă, bazată pe presupunerea că Djokovic ar putea face sau influența ceva ce nu s-a întâmplat încă. Trebuie să fi fost o suferință imensă. A suportat cu umilință toate măsurile. Dar ceea ce i-au făcut trebuie să-l marcheze. Este clar că l-a lovit psihic. Îl va durea mult timp și îi va fi greu să și-l scoată din cap. Cu toate acestea, îl cunosc foarte bine. Novak este puternic, hotărât și nu și-a spus încă ultimul cuvânt în tenis”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol