24 august 2023, 12:24

Novak Djokovic este anchetat și în Spania

Novak Djokovic va face față unei anchete de către autoritățile spaniole cu privire la călătoriile sale  în țara europeană, fără să aibă un Certificat Verde, scrie SkyNews.

Jucătorul de tenis Novak Djokovic a recunoscut că informații false au fost furnizate în formularul său de declarație de intrare în Australia, iar presa din peninsula iberică anunță că autoritățile spaniole au deschis și ele propria anchetă.

Ancheta vine după ce s-a dezvăluit la începutul acestei săptămâni că Djokovic a călătorit în Spania fără certificat de vaccinare sau scutire în luna decembrie și la începutul lunii ianuarie.

Vestea anchetei a fost raportată joi de popularul post de radio Cadena de Ondas Populares Españolas și de alte instituții media.

Postul de radio a confirmat că Ministerul de Interne spaniol  și Ministerul Afacerilor Externe au ordonat poliției și autorităților de imigrație să investigheze călătoriile lui Djokovic.

Se crede că Djokovic nu a cerut nicio permisiune specială sau scutire de la Ambasada Spaniei la Belgrad sau de la Ministerul Afacerilor Externe pentru a intra în țară.

Presa spaniolă a raportat că Djokovic a călătorit la Belgrad în ziua de Crăciun, înainte de a pleca spre Marbella, în Spania, pe 31 decembrie și din nou pe 2 și 3 ianuarie.

UPDATE

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic îl va avea ca adversar pe compatriotul său Miomir Kecmanovic în primul tur la Openul Australiei, conform tragerii la sorţi, cu condiţia să nu fie expulzat din Australia.

Liderul mondial, nevaccinat contra Covid-19, este în aşteptarea unei decizii a ministrului australian al Imigrării care dispune de o putere discreţionară pentru a-l expulza din ţară. O decizie a instanţei de luni îi permite deţinătorului titlului la Melbourne să rămână pe teritoriul australian în ciuda viciilor în procedura de obţinere a vizei.

Nicio decizie nu a fost luată încă în privinţa unei eventuale anulări a vizei şi a expulzării liderului mondial, a declarat, joi, prim-ministrul australian Scott Morrison.

Poziţia ministrului Imigrării, Alex Hawke, care a anunţat că analizează posibilitatea unei anulări a vizei, „nu s-a schimbat”, conform declaraţiei premierului australian în cursul unei conferinţe de presă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol