20 octombrie 2020, 0:02

Nu l-a omorât boala, dar l-a executat statul. Coreea de Nord a ucis un om suspectat de coronavirus

Coreea de Nord a condamnat la moarte un oficial al administrației comerțului, suspectat că ar fi avut coronavirus. Acesta a fost adus în fața plutonului de execuție și ucis pentru că nu ar fi respectat în totalitate regulile de carantină privind coronavirusul. Totodată, un alt reprezentat al administrației nord-coreene a fost osândit la muncă silnică pentru o faptă asemănătoare, anunță Digi24. 

Funcționarul guvernamental, care a fost pedepsit cu moartea, se reîntorsese în țară după o ce avusese o întrevedere oficială în China. Acesta a fost surprins mergând la o baie publică, fiind reținut pe loc de autorități și împușcat imediat.

Un alt reprezentat al administrației publice, care lucra la Agenția Națională de Securitate, a fost pedepsit cu muncă silnică pe viață, la o fermă de stat, doar pentru că a ascuns autorităților că a avut o călătorie recentă în China.

Chiar dacă măsurile extrem de drastice impuse de Guvernul nord-coreean, potrivit declarațiilor oficiale nu există cazuri de coronavirus pe teritoriul granițelor țării, însă acest lucru nu a fost niciodată verificat în mod oficial.

Aceste informații au fost contestate la nivel internațional, cu atât mai mult cu cât țara are o frontieră comună cu China. „Autoritățile nord-coreene au transmis că nu există cazuri de coronavirus, dar suntem reticenți cu astfel de afirmații”, a declarat Bir Mandal, de la comisia pentru alimentație și agricultură din cadrul ONU, potrivit Digi24. 

Mai mult decât atât, presa din Coreea de Nord a anunțat doar că cetățenii care ar fi suspecți de coronavirus că ar fi plasați sub carantină și că autoritățile au implementat o serie de măsuri de protecție, printre care și închiderea temporară a frontierei cu China, dar și interzicerea accesului în țară a turiștilor.

Sursă Foto:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.