4 decembrie 2021, 3:52

Nu poți uita ceaiul preferat? Trei căni pe zi țin Alzheimerul departe

Ceaiul de la ora cinci al britanicilor s-a dovedit a fi mai sănătos decât se așteptau. Se pare că obiceiul vechi de secole ar trebui luat în seamă mult mai serios de toată lumea, potrivit celui mai recent studiu în acest sens, care a demonstrat faptul că trei căni de ceai pe zi scad semnificativ posibilitatea consumatorilor de a avea Alzheimer, potrivit Libertatea. 

Studiul realizat de o echipă de cercetători americani a ajuns la o concluzie mai mult decât surprinzătoare: dacă sunt consumate minimum trei căni de ceai pe zi, riscul îmbolnăvirii de Alzheimer scade cu 33-48%.

Oamenii de știință au reușit să arate faptul că există o legătură foarte strânsă între flavonoli – o categorie de antioxidanți care sunt regăsiți adesea în pigmentul fructelor și legumelor, dar și în ceai – și sănătatea sistemului nervos central, iar consumul acesteia asigură un scut de protecție contra bolilor cognitive.

Ceaiurile car conțin cele mai mari surse de flavonoli sunt tipurile de ceai verde și negru. În timpul studiului au fost monitorizați peste 900 de vârstnici pentru o perioadă se șase ani în care au consumat ceai de trei ori pe zi. După această perioadă, cercetătorii au putut sesiza că cei care nu au avut nicio modificare a funcțiilor neurologice consumau mai mult ceai decât ceilalți. 

Flavonoide și flavonoli mai pot fi regăsite și în alte alimente precum: merișoarele, spanacul, afinele, roșiile, zmeura, ceapa roșie, salvia, șofranul sau cimbrul. 

Sursă Foto: secom.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.