CITIRE

Nu ratați Art Safari, începând de astăzi în Bucure...

Nu ratați Art Safari, începând de astăzi în București

Cea de-a cincea ediţie Art Safari Bucureşti îşi deschide porţile vineri, într-un pavilion expoziţional adus din Germania, un muzeu temporar care va găzdui opere de artă românească de patrimoniu şi contemporană, dar şi artă internaţională, precum şi reprezentaţii artistice de tip performance.

Operele, evaluate la aproximativ 10 milioane de euro, provin din muzee româneşti şi străine (între care şi Muzeul Pompidou şi Louis Vuitton Fondation din Paris), dar şi din colecţii private importante, însă o parte dintre lucrările de artă contemporană au fost create special pentru a fi expuse la Art Safari 2018, un eveniment care va avea loc în perioada 11 – 20 mai, potrivit unui comunicat de presă.

sursa: Graficante.ro

„Ediţia aniversară Art Safari Bucureşti marchează premiere importante pentru arta românească, printre care un pavilion expoziţional de arhitectură contemporană la standarde internaţionale, demn de a găzdui valori universal, precum Brâncuşi, Cantor, Ghenie, Mureşan etc. Un rol important l-au jucat reputaţii noştri parteneri Muzeul Pompidou şi Louis Vuitton Fondation, în ale căror colecţii se găseşte artă românească importantă şi cărora le mulţumim pentru deschiderea de a împrumuta Pavilionului opere valoroase pe toată durata Art Safari 2018”, a declarat Ioana Ciocan, director Art Safari Bucureşti.

sursa: ro.wikipedia.org

În expoziţie, iubitorii de artă vor putea admira în premieră naţională o lucrare semnată de Mircea Cantor, realizată special pentru Art Safari Bucureşti, „Anthroposynaptic Dior/Bihor”, o lucrare în oglindă, unde moda se împleteşte cu arta – o vestă Dior colecţia toamnă-iarnă 2017, croită împreună cu un cojoc autentic binşenesc din Bihor. Pentru aceeaşi expoziţie a fost selectată şi o altă lucrare de Mircea Cantor – „Anthroposynaptic” – din colecţia Louis Vuitton Foundation – o broderie pe cămăşi tradiţionale din Maramureş, cu care artistul a participat şi la Art Basel în 2015.

Expoziţia „Altceva despre Ceauşescu” dezvăluie o latură mai puţin cunoscută a fostului şef de stat, aceea de iubitor de artă. Pentru zece zile, în centrul Capitalei, Art Safari Bucureşti va fi gazda celor mai de seamă lucrări din colecţia privată a lui Ceauşescu, printre care opere de Luchian, Grigorescu, Petraşcu, Băncilă, Ressu şi Iser, în împrumut de la Palatul Primăverii.

sursa: artmark.ro

Programul Art Safari Kids 2018 este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 3-12 ani şi oferă ateliere de creaţie şi tururi ghidate susţinute de elevii Şcolii Lauder-Reut şi British Council pe un traseu expoziţional redesenat pe înţelesul copiilor. Accesul pentru copiii până în 12 ani este gratuit. Tot în cadrul acestui program va fi lansată şi o bursă în parteneriat cu British Council.

Biletele pot fi achiziţionate de pe www.artsafari.ro şi direct în cadrul evenimentului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.