15 aprilie 2024, 21:05

NU s-au găsit dovezi care să demonstreze că virusul Covid-19 ar fi fost creat în laboratorul din Wuhan

Un raport al Serviciilor secrete americane relatează că, deși au fost făcute cercetări ample, nu au putut fi găsite dovezi care să indice că virusul care a produs pandemia de Covid-19 a fost creat într-un laborator din orașul Wuhan din China. Totuși, posibilitatea ca virusul să provină dintr-un laborator nu a fost total exclusă, deoarece originile pandemiei nu au fost descoperite încă, relatează agenția de presă Reuters.

Raportul de patru pagini al Biroului Directorului de Informații Naționale (ODNI) , desecretizat vineri, spune că serviciile de informații din SUA încă nu au putut exclude posibilitatea ca virusul să provină dintr-un laborator și nu au putut descoperi originile pandemiei.

Cercetătorii nu au putut determina dacă un accident de laborator, provocat de personalul chinez, ar fi putut duce la apariţia virusului. “Agenția Centrală de Informații și o altă agenție rămân incapabile să determine originea exactă a pandemiei Covid-19, deoarece ambele ipoteze (pe cale naturală și în laborator) se bazează pe presupuneri relevante sau se confruntă cu raportări contradictorii”, se arată în raport.

Oficialii serviciilor de informații au fost presați de legislatori să facă publice mai multe materiale despre originile Covid-19. Au susținut, în mod repetat, că analizele independente au fost obstrucţionate de China, ceea ce a contribuit la imposibilitatea determinării modului în care a început pandemia.

Originile pandemiei au devenit un subiect de dezbatere în SUA de când au fost raportate primele cazuri în Wuhan, China, la sfârșitul anului 2019. Președintele american Joe Biden a semnat în martie un proiect de lege care prevede declasificarea informațiilor legate de originile pandemiei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol