3 octombrie 2023, 7:24

Nu sții ce linie aeriană să alegi? Află care sunt cele mai bune companii de zbor

În cadrul Expoziției Aviatice de la Paris, compania de cercetare aviatică Skytrax acordă anual premiul pentru cea mai bună companie aeriană. În urma unei cercetări efectuate pe 20 de milioane de pasageri, anul acesta firma Qatar Airlines se bucură de prima poziție, depășind Singapore Airlines.
Nu există taxe de înscriere în sondaj, iar procesul își propune să fie independent, imparțial și global în perspectivă, cu participarea a peste 100 de naționalități, conform The Indepedent.
Criteriile după care a fost întocmit topul au avut în vedere rentabilitatea, feedback-ul pasagerilor, ofertele companiilor și siguranța la bordul aeronavelor.  Totodată, au fost acordate și premii pentru cel mai bun echipaj de cabină, cele mai bune companii aeriene low-cost și premii pentru cele mai curate companii aeriene. Singapore Airlines a ocupat primul loc pentru cel mai bun echipaj de cabină, urmat de Indonezia Garuda și ANA All Nippon Airways.

Directorul executiv de la Qatar Airlines, Akbar Al Baker, a declarat următoarele: „Este un moment mândru pentru compania aeriană, deoarece standardele noastre de inovare și servicii constante au stabilit punctul de referință în industria noastră”.

Top 10 cele mai bune companii aeriene din lume:

1.Qatar Airways

2. Singapore Airlines

3. ANA All Nippon Airways

4. Cathay Pacific Airways

5. Emirates

6. EVA Air

7. Hainan Airlines

8. Lufthansa

9. Thai Airways

10. Japan Airlines

AirAsia a câștigat premiul cea mai bună companie aeriană low-cost, urmată de easyJet din Marea Britanie și compania low-cost Norvegian. Ryanair ocupă locul nouă.

Cele mai bune companii low-cost:

1. AirAsia

2. easyJet

3. Norwegian

4. Southwest Airlines

5. AirAsiaX

6. Jetstar Airways

7. WestJet

8.Indigo

9. Ryanair

10. Eurowings

 

FOTO cover: vacantaieftina.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol