19 ianuarie 2023, 12:31

Numărul imigranţilor sosiţi în Germania a crescut din nou. Cei mai mulţi provin din România

Te-ai fi așteptat ca de data asta să ne-o ia înainte refugiații din Ucraina? Ei bine, nu. Numărul imigranţilor sosiţi în Germania a luat amploare substanţial deja înainte să sosească aproximativ un milion de refugiaţi din calea războiului declanşat de Rusia în Ucraina, relatează Deutsche Welle.

Potrivit raportului privind migraţia, adoptat miercuri de guvernul federal, în 2021 au fost numărate 1,32 de milioane de persoane care s-au stabilit în Germania. Este vorba de o creştere cu 11,5 la sută comparativ cu anul anterior, care a fost marcat de restricţiile de călătorie în vederea îndiguirii pandemiei de coronavirus.

Cei mai mulţi imigranţi provin din România

Principala ţară de provenienţă a imigranţilor a fost în 2021 România, la fel ca în 2020. Au venit în Germania 202.686 de persoane. Locul doi pe listă îl ocupă oameni cu cetăţenie germană care s-au întors în ţara lor, urmaţi de polonezi, bulgari, sirieni şi turci.

Cel mai mare procentaj de străini s-a înregistrat la Berlin. Potrivit registrului central de evidenţă a străinilor, fiecare al cincilea locuitor al capitalei germane (20,2 la sută) nu avea în 2021 cetăţenie germană. La Bremen procentajul este aproape la fel de mare – 19,3 la sută. În landul cu cea mai numeroasă populaţie, Renania de Nord-Westfalia, aproximativ 14 la sută din locuitori au cetăţenie străină.

Raportul privind migraţia este publicat anual de Oficiul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF).

Germania are nevoie anual de 400.000 de imigranţi, pentru a menţine în funcţiune sistemele de protecţie socială şi a acoperi necesarul de forţă de muncă.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol