CITIRE

Numele străzilor din București, un mister devoalat...

Numele străzilor din București, un mister devoalat

Cu siguranță atunci când te plimbi prin București te întrebi cine a fost personalitatea sau care însemnătatea evenimentului ce a dat numele străzii pe care te afli. Se întâmplă ca denumirea să nu fie una foarte cunoscută și astfel să îți ridici semne de întrebare despre importanța acestui nume dat.

Ei bine, în acest sens, duminică, în prima zi a lunii octombrie se organizează un tur în București pentru a devoala misterele numelor de doctori atribuite unor străzi din Capitală. „Consultația” culturală gratuită este oferită de echipa Tineri Voluntari Pentru Patrimoniu Românesc sectorul 5 și pornește la orele 17:00, punctul de întâlnire fiind Universitate de Medicină și Farmacie Carol Davila.

Cu ajutorul evenimentului ”Consultaţie” culturală gratuită pe străzile cu nume de doctori, voluntarii te vor ajuta să descoperi în cele 75 de minute și 1,7 kilometri, importanța unor personalități precum Carol Davila, Victor Babeș, Dr. Obedenaur, Dr. Clunet și lista poate continua.

Pentru multe informații despre modalitatea de înscriere la turul străzilor cu nume de doctori și traseu, accesați pagina de Facebook a evenimentului.

[Sursă imagine: Facebook.com/TurismIstoric]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.