27 august 2023, 0:17

O absolventă ASE conduce o afacere de 10 miliarde de dolari. „Sunt mândră că sunt româncă”

O româncă este cea mai puternică din lume. Începând cu ianuarie 2020, aceasta conduce o afacere de 10 miliarde de dolari.

Angela Crețu (45 de ani) a fost numită CEO al gigantului Avon, după ce a fost vicepreşedinte al grupului şi CEO pentru Europa Centrală şi de Est în ultimii trei ani, purtând responsabilitatea pentru 18 ţări din regiune.

Românca a studiat la Facultatea de Cibernetică, la ASE București, în perioada 1992-1997 şi-a început cariera în cadrul brandului în 1998 ca area sales manager în Constanţa. În timpul facultății, în România a lucrat la diverse firme de bunuri de larg consum, pe vânzări. Aceasta a făcut studii postuniversitare la London Business School (2006-2007), arată startupcafe.ro.

În 2011 a fost numită director general al brandului internațional de cosmetice din Rusia, iar în februarie 2015 a primit funcția de director general pentru Turcia, dar şi vicepreşedinte în Africa şi Orientul Mijlociu, mai scrie businessmagazin.ro.

Brandul de cosmetice are anual afaceri de peste 10 miliarde de dolari, 45.000 de angajaţi şi 5,5 milioane de reprezentanţi de vânzări.

Angela Creţu susține că prin acestă poziție pe care o deține se poate consideră un ambasador al României.

Mulţi colegi de-ai mei din toate colţurile lumii au venit să ne viziteze ţara datorită poveştilor mele despre locurile şi cultura noastră“.

Românii sunt foarte apreciaţi în compania mea, sunt mulţi români în poziţii de top peste tot în lume. Sunt mândră că sunt româncă şi că vin dintr-o generaţie cu un apetit insaţiabil de cunoaştere şi inovaţie“, spunea Angela Creţu pentru businessmagazin.ro în 2014.

sursa foto: zf.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol