27 ianuarie 2020, 8:32

O asociație nou fondată își propune să nu lase niciun copil singur în spital

O nouă șansă pentru copiii bolnavi abandonați în spitale. Adelina Toncean a înființat Asociația BLONDIE pentru a le oferi copiilor o dezvoltare maximă din punct de vedere fizic, emoțional și intelectual.

Această categorie de copii ignorată şi discriminată este cel mai vulnerabil segment al societăţii, cu un set de nevoi specifice şi complexe. Unii dintre ei sunt părăsiţi chiar de imediat ce au fost născuţi, mai ales dacă s-au născut cu probleme de sănătate grave. De obicei, mamele sunt singure, tinere şi fără sprijin din partea familiei.

Ne propunem să construim un sistem etapizat, nu doar o campanie sau un proiect, prin care copiii cu afecţiuni medicale grave şi cu risc de părăsire să primească susţinerea necesară pas cu pas. Vom ajuta copiii, familiile care trebuie să îi îngrijească şi comunităţile care trebuie să îi accepte, astfel încât să îi poată sprijini în dezvoltarea lor ulterioară. Cu ajutorul volunitarilor şi al experţilor, le vom şi sprijin emoţional şi educaţional, pe lângă ajutorul financiar. Totodată, vom preveni aceste cazuri grave, asigurându-ne că fiecare naştere are loc la spitalul care e pregătit să intervină în modul cel mai potrivit cu afecţiunea nou-născuţilor”, a transmis  Adelina Toncean, conform adevarul.ro.

Propunerile asociației

  • O caravană prin ţară pentru monitorizarea gravidelor în risc social
  • Crearea aplicaţiei mobile Certificat de viaţă
  • Programul de voluntariat Niciun copil singur in spital
  • Înfiinţarea unui Centru de consiliere pentru mamele copiilor cu afecţiuni grave
  • Proiectul STEP TWO, ce presupune realizarea unui Centru de tranziţie pentru copiii cu afecţiuni grave care nu mai necesită internare, dar care încă mai au nevoie de îngrijire medicală pe care mama nu poate să o acorde, din lipsa condiţiilor.
  • Susţinerea financiară a familiilor care au în îngrijire copii cu afecţiuni medicale grave şi monitorizarea evoluţiei stării de sănătate a copiilor cu afecţiuni grave.

sursa foto: radioiasi.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.