3 martie 2024, 11:49

O bătrână de 84 de ani a provocat un accident de circulație cu 3 victime. Acum, ea a fost condamnată la plata unor despăgubiri uriașe

Nu mai puțin de 170.000 de euro trebuie să plătească o bătrână de 84 de ani, care, traversând printr-un loc nepermis a provocat un foarte grav accident de circulație.

Accidentul a avut loc în noiembrie, acum patru ani, în apropiere de comuna Săbăoani, pe E85, între Roman și Fălticeni. Un şofer de 39 de ani, din Bacău, a fost surprins de apariţia octogenarei, care traversa neregulamentar strada și pentru a o evita, a virat stânga, intrând pe contrasens. Mașina sa a izbit în plin un alt autoturism ce venea din sens opus, în care se aflau două persoane.

În urma impactului, şoferii au decedat pe loc, iar pasagera celei de-a doua mașini câteva ore mai târziu, la spital.

Octogenara  a fost acuzată de ucidere din culpă, iar procesul ei s-a terminat (în primă instanță) cu aplicarea unei pedepse de trei ani fără executare. În ceea ce priveşte latura civilă, judecătorii au mai decis ca octogenara din Neamţ să fie obligată la plata unor daune de 170.000 de euro către rudele victimelor și să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității, la primăria din localitate.

Nu se știe de unde se va recupera suma respectivă. Bâtrâna nu are resurse şi este văduvă. I s-a pus sechestru pe o casă de locuit din chirpici, de 90 de metri pătraţi, o anexă, 379 de metri pătrați de teren aferent construcţiilor şi circa 4.500mp de teren agricol, informează Adevărul.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol