CITIRE

O capră neagră cu piciorul rupt, cărată într-un ru...

O capră neagră cu piciorul rupt, cărată într-un rucsac. Ce se întâmplă când devotametul depășește limite

Intervențiile salvamontiștilor pot fi de cele mai multe ori lecții de viață sau de comportament pentru întreaga societate. Acest lucru poate fi menționat și în cazul celor doi salvamontiști care au ales o metodă inedită de a salva o capră neagră ce avea piciorul fracturat. Ion și Vlad Adămuță, tată și fiu, sunt membri în echipa Salvamont Râșnov și sunt cei care s-au gândit să ducă animalul într-un rucsac până la cel mai apropiat centru de îngrijire a animalelor.

Capra Neagră a fost găsită duminică după-amiaza în vecinătatea Cabanei Mălăiești, aflată în imposibilitatea de a se deplasa din cauza unei răni la unul dintre picioare, însă, cei doi salvamontiști i-au sărit în ajutor.

Deși era rănită și destul de speriată, capra a fost blândă și a stat liniștită în rucsac, au povestit salvatorii, pentru Observatorul Prahovean, potrivit libertatea.ro. Aceștia au preluat animalul care cântărea aproximativ 50 de kilograme și au cărat-o în rucsac mai mulți kilometri până la mașină, după care a fost dusă la medicul veterinar. Aici, aceasta a fost supusă unei operații, iar după ce se va recupera va fi eliberată înapoi în sălbăticie.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.