6 septembrie 2023, 4:17

O comedie neagră la Teatrul Godot. Despre violență, relații toxice și evadare

Spectacolul „Exit (și atunci am plecat)” are la bază textul Exit, Pursued by a Bear al scriitoarei americane Lauren Gunderson, unul dintre cei mai jucați dramaturgi contemporani americani. Piesa este o comedie neagră, iar adaptarea românească  conține și o serie de date referitoare la violența asupra femeilor în familiile din România, adăugând o dimensiune serioasă poveștii, devenind astfel și un manifest împotriva violenței domestice.

Oana Moșneagu și Denis Hanganu sunt actorii care vor da viață personajelor principale, Ana și Dorin.

După ani de abuz, Ana este în sfârșit gata să scape de căsătoria ei cu Dorin. Cu ajutorul celor mai buni prieteni, Măriuca și Simon,  pune la cale un plan inspirat din Hamlet de William Shakespeare, în care personajul principal este forțat să își vadă faptele transpuse într-o  piesă de teatru pentru ca, în final, să își recunoască vina .

Piesa are un mesaj pozitiv, în final arătând că există viață normală și după o relație toxică, că există speranță și atunci când nu mai vezi decât întuneric înaintea ta și că ai dreptul să pretinzi egalitate în toate relațiile. Piesa este de asemenea și un omagiu adus prieteniei arătând cât de important este să te deschizi și să vorbești despre problemele tale.

Distribuție

Ana  – Oana Moșneagu

Oana Mosneagu are o bogata experiența in teatru si film.  În teatru: “Poveste din patria noastră”, regie Emanuel Pîrvu “Și n-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” regie Sever Andrei; “Care pe care” regie Anca Sigartău. În film: Moromeții 2 (lungmetraj), regie Stere Gulea; și seriale TV- Fructul oprit și Adela.

Dorin  – Denis Hanganu

Denis Hanganu colaborează cu TNB în No man’s land, regia Alexandru Morfov, cu Bulandra în Incendii și Pasărea Albastră, regia Irina Banea. A avut roluri principal în seriale TV Sacrificiul A1 (2019) – Clanul ProTV (2022) și roluri episodice în Deschide ochii și Umbre (HBO).

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol