17 iunie 2022, 11:13

O companie românească va livra în UE unul dintre cele mai utilizate antibiotice în pandemie

O companie românească va livra în UE unul dintre cele mai utilizate antibiotice în pandemie. Este vorba despre producătorul român Antibiotice Iași.

Acest lucru este posibil după ce Antibiotice Iași a câştigat o licitaţie organizată de CE pentru asigurarea stocurilor necesare pentru al doilea val al pandemiei.

În acest context, Antibiotice Iași va livra 2,7 milioane flacoane de AmoxiPlus într-un interval de un an de zile. Acesta este și unul dintre cele mai utilizate antibiotice în tratamentul infecţiilor asociate COVID-19.

Directorul general Antibiotice Iași, Ioan Nani, a discutat despre această licitație: „Cred că fiecare dintre noi trebuie să facă ceea ce ştie mai bine. Antibiotice pune la dispoziţia Europei un produs strategic de maximă importanţă pentru tratamentul infecţiilor asociate COVID-19. Am adjudecat licitaţia cu un preţ de bun simţ, de 1.19 euro/flacon, oferind ţărilor europene accesul la acest produs. Amoxicilina cu clavulanat este unul dintre cele mai valoroase medicamente pentru combaterea infecţiilor bacteriene şi nu numai”, potrivit descopera.ro.

Sursă foto: caleaeuropeana.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol