3 martie 2024, 6:47

O cruce a fost îndepărtată din sală la o întâlnire G7: “Participanții sunt și de altă religie”

La o întâlnire G7 organizată în orașul german Munster a fost nevoie de îndepărtarea unei cruci creștine din sală, pentru a nu-i leza vizual pe cei care sunt de altă religie.

Nu e vorba de o cruce oarecare, ci chiar de crucea istorică a orașului, care se afla în acea sală încă din Evul Mediu, relatează rnd.de.

Informația prezentată inițial de Westfalische Nachrichten a fost confirmată de Ministerul de Externe, cu amendamentul că ministrul de Externe, Annalena Baerbock (Die Grunen), nu a știut de această deczie, fiind vorba de o hotărâre luată strict de echipa de protocol și cea a autorităților locale din Munster.

Purtătorul de cuvânt a ținut să sublinieze că nu este vorba despre o decizie politică. În schimb, autoritățile locale din Munster invocă o rugăminte din partea ministerului sub pretextul că printre participanți sunt și oameni de altă religie.

“Până acum nu ne-a cerut nimeni așa ceva”, au comentat câțiva consilieri locali. Conform tradițiilor străvechi, toți consilierii locali trebuie să depună jurământ în fața crucii orașului, un simbol sfânt în Munster.

Tocmai din acest motiv scandalul a căpătat proporții nebănuite inițial, subiectul fiind rostogolit puternic de agenția de presă a bisericii catolice din Germania.

 Jurământul se încheie cu “așa să mă ajute Dumnezeu”, însă dacă persoana învestită în funcție nu este creștină, atunci poate renunța la această propoziție.

Crucea istorică nu a fost îndepărtată din sală la sosirea Imamului Ahmad al-Tayyeb din Cairo în 2016. Orașul Munster sustine că această cruce datează din 1540.

Sursa foto: rnd.de


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol