21 septembrie 2021, 0:06

O descoperire făcută întâmplător ar putea fi remediul universal pentru cancer

Oamenii de știință britanici au descoperită o celulă care ucide cele mai multe tipuri de cancer.

Cercetătorii de la Universitatea Cardiff au analizat sângele de la o bancă din Țara Galilor, în căutarea de celule imunitare care ar putea lupta împotriva bacteriilor, dar au găsit un tip complet nou de celulă T. Acea nouă celulă imunitară are un receptor care nu a mai fost descoperit până acum și care acționează ca un cârlig, astfel se blochează de majoritatea cancerelor umane, dar ignoră celulele sănătoase.

În studiile de laborator s-a descoperit că celulele imunitare echipate cu noul receptor ucid cancerul pulmonar, al pielii, sângelui, colonului, sânului, oaselor, prostatei, ovarului, rinichilor și colului uterin.

Autorul principal al studiului, Profesorul Andrew Sewell, de la Facultatea de Medicină a Universității Cardiff, susține că a fost „extrem de neobișnuit” să găsească o celulă care avea terapii largi de combatere a cancerului și a ridicat perspectiva unei terapii universale, conform telegraph.co.uk.

Nimeni nu știa că o astfel de celulă există”, a adăugat el.

Descoperirea ridică perspectiva unui tratament de cancer.

Întrebat dacă însemnă că cineva din Țara Galilor se plimba complet imun la cancer, Prof Sewell a spus: „Posibil. Această celulă imună ar putea fi destul de rară sau s-ar putea ca mulți oameni să aibă acest receptor, dar din anumite motive, nu este activat. Doar nu știm încă.

Citește mai multe aici.

sursa foto: digi24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.