19 mai 2024, 23:31

O echipă studențească ieșeană, în finala primei competiții mondiale pentru realizarea unei inimi artificiale

O echipă din Iaşi s-a calificat în finala uneia dintre cele mai importante competiții studențești mondiale pentru realizarea unei inimi artificiale.

„Heart Hackaton” se desfășoară în orașul american Dallas.

„Mavis Artificial Heart” este proiectul realizat de 30 de studenți de la Facultatea de Bioinginerie Medicală și de la Facultatea de Medicină, coordonați de Alexandru Pleșoianu.

„Am finalizat prototipul funcțional si testele hidraulice. În ultimele două săptămâni am petrecut peste 12 ore pe zi în laboratorul Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS pentru a realiza următoarea inimă artificială pe care urmează să o testăm împreună cu Institutul de Boli Cardiovasculare Iași. Alături de echipele din Noua Zeelandă, Australia, Egipt, UK, Suedia, USA vom prezenta în data de 29 octombrie, în cadrul Conferinței Internaționale pentru Suport Mecanic Circulator din Dallas, rezultatele muncii dintr-un an. Suntem recunoscători susținerii pe care am primit-o din partea universității, sponsorilor, familiilor și prietenilor noștri, fără de care nu am fi ajuns aici”, au transmis membrii „Mavis Artificial Heart” .

Echipa MAVIS a trecut toate etapele din cadrul competiției și a îndeplinit cerințele impuse de organizatori.

Calificarea în marea finală a presupus întocmirea unui raport în care a fost detaliată dezvoltarea prototipului.

FOTO: Mavis Artificial Heart


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol