27 februarie 2024, 17:05

O femelă de râs cu doi pui în Parcul Natural Putna, Vrancea (VIDEO)

Imagini ale unei femele râs cu doi pui care se joacă au fost surprinse într-o pădure din Parcul Natural Putna-Vrancea de către camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiştii Romsilva.

Ce ne mai spun cei de la Romsilva:

Femelele nasc 2 până la 4 pui, care rămân în grija mamei până la maturitate, adică la doi ani.

Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori ies la vânătoare.

Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște.

În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor#Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul #Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt #păduri

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol