15 aprilie 2024, 1:55

O fetiță de 11 ani a obținut un rezultat mai mare la testul Mensa decât Albert Einstein

O elevă de numai 11 ani originară din Marea Britanie a reușit să obțină un rezultat impresionant la testul Mensa IQ. Aceasta a depășit cu mult și rezultatele marilor gânditori precum Stephen Hawking sau Albert Einstein.

Tara Sharifi a obținut un rezultat de 162 de puncte, ceea ce înseamnă că l-a depășit cu două puncte pe Albert Einstein. Testul Mensa IQ trebuie să fie rezolvat într-un interval de timp relativ scurt, mai exact un minut și se axează pe capacitatea de înțelegere a semnificației cuvintelor.

Am fost șocată când am primit rezultatul – nu m-am așteptat niciodată să obțin un scor atât de bun”, a precizat Tara conform peroz.ro. Odată cu punctajul obținut, eleva s-a calificat pentru a deveni membru Mensa, recunoscută în lume și sub denumirea de High IQ.

Va fi o ocazie minunată de a întâlni alți oameni în cadrul sistemului Mensa. Le-am spus unor prieteni de la școală și au fost foarte impresionați”, a mai precizat Tara Sharifi potrivit sursei precizate anterior. Eleva a menționat și că pe viitor își dorește să urmeze o specializare care să fie în strânsă legătură cu matematica. Tatăl micuței a recunoscut că și el este uimit de rezultatul obținut de fiica sa, însă este foarte mândru de realizarea copilului său.

Sursă foto: mygoodtimes.in


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol