4 decembrie 2023, 16:12

O lucrare a sculptorului Isamu Noguchi va fi instalată la Casa Albă. Melania Trump a făcut anunțul FOTO

Melania Trump a anunțat că o lucrare a sculptorului Isamu Noguchi va fi instalată în Grădina Trandafirilor de la Casa Albă, un cadou pentru colecția națională. Aceasta ar fi prima lucrare a unui artist asiatico-american care va fi inclusă în colecția Casei Albe.

Sculptura, „Floor Frame” din 1962 a lui Noguchi, evidențiază „contribuțiile frumoase ale artiștilor asiatici-americani la peisajul țării noastre”, a spus Melania Trump într-un comunicat citat de NYTimes.

Sursă foto: nytimes.com

Noguchi, unul dintre cei mai aclamați artiști americani moderni, a devenit activist politic după atacul japonez asupra Pearl Harbor, lucrând pentru a combate rasismul și pentru a sensibiliza patriotismul japonezilor americani. Totodată, acesta a petrecut voluntar timp într-un centru de relocare din Arizona.

Brett Littman, directorul Fundației Isamu Noguchi și al Muzeului Grădinii din Long Island City, Queens, a descris plasarea sculpturii în grădina de trandafiri a Casei Albe ca fiind un lucru foarte important. 

„Din păcate, vine într-un moment complicat”, a spus el, citând alegerile.

„Dar cheia pentru noi este că aceasta va fi expusă la Casa Albă. Administrațiile vin și pleacă, dar lucrările de artă rămân. Ne simțim mândri și credem că și Noguchi s-ar simți mândru”, a adăugat acesta.

Sursă foto: capital.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol